Anton: Şcoala este folosită politic

Ministrul Educaţiei i-a îndemnat, luni, pe părinţi să îşi trimită copiii la cursurile şcolare, afirmând că profesorii aflaţi în grevă sunt în număr mic, şi a acuzat că şcoala este folosită ca instrument politic, în condiţiile în care nu este promovat un sistem de salarizare în funcţie de performanţă

14 afișări
Imaginea articolului Anton: Şcoala este folosită politic

Anton: Şcoala este folosită politic

"În sistemul de educaţie lucrează 350.000 de oameni şi, din aceştia, doar 60.000 vor fi azi în grevă. Ştiu că dascălii noştri vor avea grijă de ei (de copiii - n.r.), chiar dacă unii dintre ei, puţini la număr, vor fi în grevă", a declarat ministrul Educaţiei, într-o conferinţă susţinută la Guvern împreună cu premierul Tăriceanu.

El a apreciat că greva profesorilor aruncă sistemul de învăţământ într-o luptă politică.

"Îmi pare rău că astăzi şcoala este utilizată ca instrument electoral, că educaţia este terfelită şi aruncată în vâltoarea electorală. Cu atât mai grav este că unii dintre dascălii noştri au început să utilizeze politic educaţia naţională", a spus Anton Anton.

El a arătat că salarizarea în învăţământ trebuie gândită pe baza unui sistem care să permită stimularea tinerilor profesori şi diferenţieri în funcţie de performanţă şi a afirmat că un cadru didactic cu rezultate în activitate este remunerat în prezent la fel ca "un educator care îşi face treaba în lehamite".

Potrivit ministrului, fondurile pentru investiţii în educaţie, din care ar trebui acoperite eventuale majorări salariale cu 50%, au fost cheltuite în proporţie de 70%, iar alte lucrări sunt deja facturate şi trebuie achitate.

"Vreau să mă adresez dumneavoastră, părinţi, bunici sau celor care aţi apucat epoca în care mergeam la şcoală să spălăm duşumelele, să spălăm băncile sau să zugrăvim clasele, vreau să mă adresez dumneavoastră care aţi cotizat din greu la fondul clasei înainte de a începe anul şcolar şi vreau să vă întreb: ăsta este drumul pe care vreţi să-l urmăm, acolo vreţi să ajungem? Nu cred că vreunul dintre părinţi sau bunici îşi doreşte ca şi copilul lui să stea în acea bancă în care a învăţat el. Cu investiţiile pe care le-am început, sigur nu vom mai întâlni astfel de situaţii. Vor mai putea sta în aceeaşi bancă doar la Muzeul Ţăranului, acolo unde este amenajată o splendidă clasă", a spus Anton Anton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici