Antonescu: Avocatul Poporului şi-a dat demisia. Motivele sunt de natură personală

Avocatul Poporului, Anastasiu Crişu, şi-a înaintat demisia, a declarat, joi, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, care a menţionat că este vorba despre motive personale.

3324 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Avocatul Poporului şi-a dat demisia. Motivele sunt de natură personală

Anastasiu Crişu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat care sunt motivele pentru care Avocatul Poporului şi-a înaintat demisia.

"A dorit să mulţumească pentru încredere şi pentru faptul – între altele – că pe tot parcursul mandatului exercitat niciodată dinspre partea mea sau dinspre partea partidului nostru nu s-a exercitat niciun fel de influenţă, niciun fel de presiune. Nu i-am cerut să atace nicio ordonanţă (...) Motivele (demisiei, n.r.) sunt de natură personală, aşa cum sunt consemnate oficial şi în cererea de demisie", a răspuns Antonescu.

Liderul PNL a precizat că nu i-a solicitat niciodată nimic şi a avut două discuţii protocolare, răspunzând întrebării dacă i-a solicitat lui Anastasiu să atace ordonanţa privind TVR.

Numirea lui Crişu Anastasiu, candidatul susţinut de USL, în funcţia de Avocat al Poporului a fost aprobată, la finele lunii ianuarie 2013, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu 358 de voturi favorabile.

Născut în 1957, Anastasiu Crişu este profesor universitar la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi avocat în Baroul Bucureşti. Între 2005 şi 2009 a fost procurorul la Parchetul de pe lângă ICCJ, între 2002 şi 2005 a fost procuror general financiar pe lângă Curtea de Conturi a României, instituţie în care a mai lucrat între 1993 şi 2002. Între 1990-1993 a lucrat ca inspector la Corpul de Control al Guvernului, iar între 1981 şi 1990 a fost judecător şi procuror.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici