Antonie Solomon va fi eliberat

Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon va fi eliberat din arest, după ce Curtea de Apel Galaţi a admis, miercuri, recursul făcut de acesta la decizia din 1 septembrie a Tribunalului Galaţi, de menţinere a stării de arest în dosarul în care este acuzat de infracţiuni de corupţie.

7 afișări
Imaginea articolului Antonie Solomon va fi eliberat

Antonie Solomon va fi eliberat (Imagine: Bogdan Dănescu/Mediafax Foto)

Decizia Curţii de Apel Galaţi este definitivă.

"S-a admis recursul declarat de inculpatul Somonon Antonie împotriva încheierii de şedinţă a Tribunalului din 1 septembrie şi s-a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părasi municipiul Craiova decât cu acordul organului judiciar", a declarat Irina Popa, reprezentantul departamentului de comunicare al Curţii de Apel Galaţi.

Decizia Curţii de Apel nu mai poate fi atacată, astfel că Antonie Solomon, care este încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, va fi pus în libertate în cursul zilei de miercuri.

Antonie Solomon formulase o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, solicitând magistraţilor gălăţeni să fie cercetat în libertate. Cererea acestuia a fost judecată în 1 septembrie, fiind respinsă. Decizia a fost atacată cu recurs de Solomon.

Solomon este inculpat în dosarul 6618/121/2010 având ca obiect comiterea infracţiunilor de corupţie, înregistrat la Tribunalul Galaţi, alături de Gheorghe Cornel Penescu, Dragoş George Stancu şi Gheorghiţă Pieca.

Procesul a început iniţial la Tribunalul Argeş, dar a fost strămutat la Tribunalul Galaţi în 7 iulie 2010 printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv, în 3 martie, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. El a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, iar în 7 iulie a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

În 10 martie, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar, după ce prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul în acest sens.

Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici