Antonie Solomon va fi judecat în stare de arest

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, va rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Galaţi a respins, vineri, recursul formulat de acesta la măsura arestării preventive dispusă în urmă cu o săptămână de Tribunalul Galaţi, a declarat Irina Boldea, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel.

15 afișări
Imaginea articolului Antonie Solomon va fi judecat în stare de arest

Antonie Solomon va fi judecat în stare de arest (Imagine. Tudor Costi/Mediafax Foto)

Decizia de menţinere a stării de arest în cazul lui Antonie Solomon a fost luată după ce, cu o zi în urmă, instanţa gălăţeană a anunţat amânarea pronunţării în acest caz pentru vineri.

Înaintea şedinţei de judecată de joi, aproximativ 50 de susţinători ai lui Antonie Solomon s-au strâns în faţa sediului Palatului Justiţiei din Galaţi, afişând un banner pe care era scris: "Un suflet mare nu poate fi închis" şi recitând o poezie compusă special pentru primarul suspendat al Craiovei.

În 7 iulie, procesul a fost strămutat de la Tribunalul Argeş la Tribunalul Galaţi printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv, în 3 martie, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual.

În 10 martie, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar, după ce prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul în acest sens.

Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici