Anul şcolar începe în judeţul Suceava fără corn, după ce Consiliul Judeţean a anulat licitaţia. Ce motive au invocat autorităţile

Aproape 120.000 de elevi şi preşcolari din judeţul Suceava vor începe şcoala fără corn, întrucât Consiliul Judeţean Suceava a anulat licitaţia pentru distribuirea produselor de panificaţie, iar noua licitaţie lansată pentru achiziţia cornurilor a fost suspendată.

256 afișări
Imaginea articolului Anul şcolar începe în judeţul Suceava fără corn, după ce Consiliul Judeţean a anulat licitaţia. Ce motive au invocat autorităţile

Anul şcolar începe în judeţul Suceava fără corn, după ce Consiliul Judeţean a anulat licitaţia

Consiliul Judeţean Suceava a anulat licitaţia pentru achiziţionarea produselor de panificaţie pentru cei aproape 120.000 de elevi şi preşcolari din judeţ, copiii urmând să primească aceste produse, cel mai devreme, în a doua jumătate a lunii noiembrie.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Viorel Seredenciuc, a declarat, pentru MEDIAFAX, că autorităţile judeţene au fost nevoite să recurgă la această măsură întrucât singurul ofertant care s-a arătat interesat să furnizeze în anul şcolar 2017 - 2018 produsele de panificaţie pentru elevii din judeţ nu a răspuns în termenul dat de autorităţi unor solicitări de clarificare a unor aspecte din oferta tehnică depusă.

“Din păcate nu am avut de ales şi a trebuit să anulăm licitaţia. A fost decizia corectă, pe care nici ofertantul nu a contestat-o. Din discuţiile cu aceştia, au recunoscut că a fost şi vina lor că nu au răspuns în timp solicitărilor noastre de clarificare. Procedurile au fost reluate însă, din păcate s-a schimbat legea privind achiziţia publică a Programului Laptele şi Cornul, noile normele fiind în dezbatere publică, iar termenul de 2 octombrie până când aşteptam ofertele din partea companiilor de panificaţie a fost suspendat. El va fi devansat probabil cu două săptămâni, cât durează dezbaterea publică. Aşteptăm publicarea în Monitorul Oficial a noilor norme şi abia apoi putem merge mai departe cu licitaţia”,a spus Viorel Seredenciuc.

Consiliul Judeţean Suceava a lansat licitaţiile pentru atribuirea produselor de panificaţie şi a produselor lactate în luna mai, însă a reuşit să semneze numai contractul pentru furnizarea laptelui la şcoală, licitaţia fiind câştigată de compania Dorna Lactate, care va începe de săptămâna viitoare distribuţia laptelui către elevii din judeţ.

Pentru produsele de panificaţie, Consiliu Judeţean Suceava a alocat o sumă de 3,3 milioane de lei, însă la licitaţie s-a înscris o singură companie, iar oferta acesteia a fost declarată neconformă de către comisia de licitaţie.

Autorităţile judeţene speră ca elevii din judeţ să beneficieze de Programul Laptele şi Cornul, integrat, în a doua parte a lunii noiembrie.

“Noi am fost întodeauna printre primele judeţe din ţară care am finalizat aceste proceduri. Avem şi mulţi copii, şi este păcat ca din pricina unor aspecte care ţin de birocraţie copiii să sufere şi să nu primească la şcoală produsele de panificaţie”, a mai spus vicepreşedintele Viorel Seredenciuc.

Citeşte şi: Şcoală Galaţi

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici