Apa din judeţul Vaslui, contaminată chimic

Peste jumătate din sursele de apă din judeţul Vaslui sunt contaminate chimic, fiind depăşite, în special, concentraţiile de nitraţi, amoniac şi substanţe organice.

1 afișare
Imaginea articolului Apa din judeţul Vaslui, contaminată chimic

Apa din judeţul Vaslui, contaminată chimic

Conform rezultatelor analizelor de laborator efectuate de Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Vaslui, mai mult de jumătate din cele 463 de probe de apă prelevate, în special, din fântânile din mediul rural, nu corespund din punct de vedere chimic, ceea ce pune în pericol sănătatea populaţiei.

Cele mai afectate categorii sunt sugarii şi femeile gravide, specialiştii interzicând radical consumul apei din aceste surse din cauza depăşirii cu mult a concentraţiei de nitraţi.

"Într-adevăr, este cea mai gravă problemă cu care ne confruntăm. Pe măsură ce aflăm rezultatele analizelor de laborator, noi informăm primăriile să ia toate măsurile de rigoare şi să avertizeze populaţia prin plăcuţe inscripţionate asupra pericolului la care se expun cei care consumă astfel de apă", a declarat Mihai Roca, medic specialist de igienă în cadrul ASP Vaslui.

Autorităţile sanitare vasluiene au mai constatat că apa din fântâni este la fel de improprie consumului şi din punct de vedere bacteriologic, fiind depăşiţi cu mult parametrii admisibili.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici