Aparatură de spionaj, confiscată de poliţiştii bucureşteni

Mai multe camere video şi aparatură de spionaj şi supraveghere operativă, în valoare totală de peste 540.000 de lei, au fost confiscate, joi, de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 3, informează Poliţia Capitalei.

330 afișări
Imaginea articolului Aparatură de spionaj, confiscată de poliţiştii bucureşteni

Aparatură de spionaj, confiscată de poliţiştii bucureşteni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform sursei citate, poliţiştii au făcut trei controale, fiind vizaţi doi bărbaţi despre care existau informaţii că vând "la negru" aparatură electronică de utimă generaţie pentru spionaj şi supraveghere operativă.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, că aparatura respectivă era căutată, în special, de detectivi particulari şi paparazzi.

"În urma controalelor efectuate, poliţiştii bucureşteni au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 1.750 de produse electronice, în valoare totală de aproximativ 540.000 lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative de provenienţă. Prejudiciul total adus bugetului, estimat de anchetatori, se ridică la peste 216.000 de lei", se arată în comunicatul emis de Poliţia Capitalei.

Cei doi suspecţi sunt cercetaţi în libertate pentru evaziune fiscală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici