„Apele nu iartă”. Ministrul Mediului anunţă despăgubiri pentru cei afectaţi de inundaţiile recente. Când vor fi aprobate sumele?

Despăgubirile pentru persoanele afectate de inundaţii şi fondurile pentru refacerea infrastructurii vor fi probabil aprobate de Guvern, probabil săptămâna aceasta, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

167 afișări
Imaginea articolului „Apele nu iartă”. Ministrul Mediului anunţă despăgubiri pentru cei afectaţi de inundaţiile recente. Când vor fi aprobate sumele?

Inundaţiile recente au lăsat în urmă pagube însemnate

Ministrul Mediului Tanczos Barna susţine că inundaţiile din ultimele zile au afectat multe localităţi.

„Din păcate, foarte multe comunităţi au fost afectate. În anumite locuri, în anumite comunităţi, comune, oraşe, lucrurile sunt grave. ISU şi echipele de la Apele Române au fost la faţa locului, încercând să evacueze cantităţile de apă care s-au acumulat în aceste localităţi, în gospodării, în pivniţe, în case. În momentul de faţă sunt în derulare evaluările pagubelor, în mai multe localităţi echipele sunt şi astăzi pe teren. Au fost afectate nu doar gospodării, case, ci şi infrastructură locală, judeţeană, monumente istorice”, a spus Tanczos Barna, la RFI.

Acesta a vorbit şi despre tragedia din Bacău, unde o maşină de concurs de off road a fost luată de viitură, iar pilotul a fost găsit decedat: „Deci apele nu iartă şi trebuie să tragem de fiecare dată un semnal de alarmă, să cerem responsabilitate din partea celor care în aceste zone organizează diverse evenimente. Am avut din păcate un eveniment tragic într-un concurs off-road, acolo unde deciziile nu s-au luat în timp şi au fost luate atât de către organizator, cât şi de către persoanele în cauză decizii greşite, care s-au terminat cu o catastrofă, cu o pierdere de viaţă omenească”.

Ministrul Mediului a spus că despăgubirile pentru cei afectaţi de inundaţii ar putea fi aprobate de Guvern în această săptămână.

„Domnul prim-ministru Cîţu centralizează solicitările venite din partea prefecturilor cu privire la pagubele constatate de echipele de evaluare şi Guvernul va aloca fonduri pentru refacerea infrastructurii şi pentru despăgubirea persoanelor afectate, unde se constată aceste lucruri. Se centralizează în momentul de faţă aceste date şi probabil săptămâna aceasta, la şedinţa de Guvern, ele vor fi aprobate şi fondurile vor fi trimise la autorităţile locale, pentru refacerea infrastructurii, de exemplu”, a mai spus Tanczos Barna.​

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici