Apele Române infirmă existenţa vreunei poluări la Porţile de Fier

Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) a infirmat existenţa vreunei poluări pe Dunăre, după ce specialiştii din Mehedinţi ai instituţiei au verificat "petele" reclamate de cei de la Porţile de Fier şi au stabilit că este vorba doar de alge duse de curent de la maluri către mijlocul fluviului.

10 afișări
Imaginea articolului Apele Române infirmă existenţa vreunei poluări la Porţile de Fier

Apele Române infirmă existenţa vreunei poluări la Porţile de Fier

Inginerul şef Ion Cruceru, din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinţi, a declarat, luni după-amiază, după ce s-a deplasat pe Dunăre cu o şalupă a Poliţiei de Frontieră, că petele de pe luciul apei nu sunt periculoase întrucât "constau în resturi de tulpini şi vegetaţie".

"Am primit o informaţie de la colega noastră care se ocupă de problemele de mediu la Hidrocentrala Porţile de Fier I că pe luciul apei din lacul de acumulare de la PF I ar fi o posibilă poluare. O echipă a SGA Mehedinţi şi Agenţiei de Protecţia Mediului s-a deplasat pe apă cu şalupa şi a stabilit că nu este vorba de nicio poluare, este un fel de semiplancton, resturi de tulpini, resturi vegetale, manifestându-se sub forma unor pete dispersate, atât pe malul românesc, cât şi pe malul sârbesc", a precizat Cruceru, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Într-un comunicat al Administraţiei Naţionale "Apele Române" remis, luni, agenţiei MEDIAFAX se precizează că petele observate "sunt de fapt alge de culoare brun-verzuie şi vegetaţie uscată, antrenate de curenţii de la maluri către mijlocul fluviului, de-a lungul şenalului navigabil".

Echipa a prelevat totuşi probe din zonele în care s-au adunat algele, urmând ca rezultatul analizelor să fie dat publicităţii marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici