Apele Române: Poluarea de pe râul Lopatna a fost stopată. Râul, afectat de ţiţei pe 900 m

  • Poluarea cu ţiţei de pe râul Lopatna a fost stopată, a anunţat joi Administraţia Naţională Apele Române (ANAR).
  • Râul a fost afectat pe o lungime de 900 de metri.
300 afișări
Imaginea articolului Apele Române: Poluarea de pe râul Lopatna a fost stopată. Râul, afectat de ţiţei pe 900 m

Sursa foto: Facebook / Apele Române

Potrivit ANAR, zilele trecute, două persoane au poluat, în urma unui furt de conductă, cursul de apă Lopatna, afluent al Cricovului Sărat. Astfel, din conductă, s-a scurs ţiţei, iar acesta a ajuns în apă, râul fiind afectat pe o lungime de 900 de metri.

Autorităţile au intervenit imediat, astfel că unda de poluare nu s-a extins şi în Cricovul Sărat.

Echipele de la Apele Române Buzău-Ialomiţa au verificat zona şi au prelevat probe de apă din mai multe puncte pentru identificarea sursei de poluare.

„Timp de trei zile, inclusiv pe parcursul nopţii, reprezentanţii societăţii au montat 8 baraje absorbante, 2 baraje de retenţie şi un baraj de sifonare, intervenţia de depoluare continuând şi în prezent cu alte materiale specifice de tip spillsorb”, a transmis ANAR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici