Aplicaţia Calculatorul Medicului, lansată pentru ca doctorii să îşi calculeze venitul net obţinut pentru fiecare gardă

Ministrul Sănătăţii şi cel al Muncii au lansat joi Calculatorul Medicului, o aplicaţie online care permite medicilor din România să îşi calculeze venitul net obţinut pentru fiecare gardă, comparativ cu cât va câştiga începând cu 1 octombrie 2016.

784 afișări
Imaginea articolului Aplicaţia Calculatorul Medicului, lansată pentru ca doctorii să îşi calculeze venitul net obţinut pentru fiecare gardă

Ministrul Sănătăţii şi cel al Muncii au lansat Calculatorul Medicului pentru ca medicii să îşi calculeze venitul net obţinut pentru fiecare gardă (Imagine: Shutterstock)

Pe pagina de internet www.respectpentrumedici.ro toţi doctorii din România, indiferent de vechime sau de secţia unde activează, îşi pot calcula venitul net obţinut din gărzi, având posibilitatea să îl compare cu cel încasat în prezent.

"Guvernul României consideră respectul pentru personalul medical şi grija pentru pacienţi o prioritate a mandatului său. 2016 este anul adoptării mai multor măsuri în beneficiul medicilor, printre care şi deciziile de creştere a salariilor din sectorul sanitar şi de creştere a plăţii gărzilor efectuate de medici. Astfel, veniturile medicilor vor fi mai aproape de principiile acestei profesii, iar orice măsură în favoarea medicilor reprezintă un beneficiu direct şi pentru pacienţi. Pentru a demonstra că acest Executiv are fapte dincolo de vorbe, ne-am decis să arătăm cu cifre obiective amploarea acestei reforme", este mesajul comun al miniştrilor Sănătăţii şi Muncii, Vlad Voiculescu, respectiv Dragoş Pîslaru, postat pe pagina de internet adresată medicilor.

Medicii care vor să îşi calculeze venitul din gărzi trebuie să selecteze tipul unităţii medicale unde activează (unităţi clinice, unităţi neclinice,secţii ATI, UPU CPU, servicii de ambulanţă), funcţia (medic primar, specialist, rezident anul IV-V, rezident anul III), vechimea (peste 20 de ani, 15-20 de ani, 10-15 ani) şi sporul de gardă din timpul săptămânii (25%, 50%, 75%).

Pe aceeaşi pagină poate fi calculat şi sporul de gardă din weekend şi sărbători legale (50%, 100%).

Guvernul României a decis alocarea a aproximativ o sută de milioane de lei pentru creşterea plăţii gărzillor medicilor, mărirea urmând să intre în vigoare începând cu data de 1 octombrie, fondurile urmând să fie obţinute din administrarea mai eficientă a resurselor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici