Aplicaţia eDAC este operaţională din 31 martie 2024

Structurile MAI vor folosi o nouă aplicaţie pentru verificarea documentelor de identitate, eDAC, care va scana documentul, va compara datele prezentate cu cele existente în bazele de date şi va afişa imediat informaţii în cazul în care vorbim despre o persoană urmărită sau care are vreo interdicţie.

5040 afișări
Imaginea articolului Aplicaţia eDAC este operaţională din 31 martie 2024

Sursa foto: X

„În contextul aderării României la spaţiul Schengen, începând de duminică este operaţionalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate. Este vorba despre aplicaţia eDAC, care va fi folosită de către structurile Ministerului Afacerilor Interne (poliţie, jandarmerie, poliţia de frontieră, imigrări) pentru stabilirea identităţii persoanei şi verificarea eventualelor menţiuni, cu privire la aceasta. Noua aplicaţie va fi folosită de pe telefoane mobile şi tablete, atât în activităţile curente, cât şi în punctele de acces din instituţii şi la ghişeele destinate publicului”, potrivit unui comunicat de presă.

Aplicaţia va scana documentul prezentat de către persoana verificată (carte de identitate, paşaport), va compara datele prezentate cu cele existente în bazele de date şi va afişa imediat informaţii în cazul în care vorbim despre o persoană urmărită sau care are vreo interdicţie. Totodată, în aplicaţie va fi afişată fotografia persoanei, pentru a realiza o comparaţie cu persoana verificată.

„Aplicaţia este mai rapidă şi mai eficientă, scurtând timpul de verificare a persoanelor. În cazul în care sunt constatate anumite probleme, persoana în cauză va fi condusă la sediul unităţii de poliţie pentru verificări suplimentare. Prin această aplicaţie se vor putea verifica şi autovehicule şi anumite bunuri. În cazul lipsei vreunui document de identificare, informaţiile se pot introduce şi manual, rezultatul fiind afişat cu aceeaşi rapiditate. Precizăm faptul că datele personale care sunt afişate pe aceste dispozitive beneficiază de toată protecţia oferită de aplicatiile utilizate de instituţiile abilitate”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici