Aproape 1.800 de călători frauduloşi, amendaţi sau puşi să plătească bilete de tren la suprapreţ

Aproape 1.800 de călători frauduloşi au fost amendaţi sau puşi să plătească bilete de tren la suprapreţ, în urma controalelor care au avut loc în trenuri şi în staţiile de cale ferată fiind găsiţi 11 copii nesupravegheaţi, 49 de persoane care cerşeau şi alte două date în urmărire.

177 afișări
Imaginea articolului Aproape 1.800 de călători frauduloşi, amendaţi sau puşi să plătească bilete de tren la suprapreţ

Aproape 1.800 de călători frauduloşi, amendaţi sau puşi să plătească bilete de tren la suprapreţ (Imagine: Razvan Chirita / MediafaxFoto)

Controalele au avut loc în perioada 18-20 ianuarie, în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători care circulă pe magistralele CF şi secţiile feroviare adiacente acestora, se arată într-un comunicat de presă de marţi al Poliţiei Române.

În cele trei zile, poliţiştii de la transporturi au constatat 35 de infracţiuni, dintre care şapte de natură judiciară, 25 economice şi trei de altă natură.

Astfel, au fost depistate două persoane date în urmărire, 49 de persoane care cerşeau, zece vânzători ambulanţi, 11 minori nesupravegheaţi, precum şi o persoană suspectată de comiterea de infracţiuni, a precizat sursa citată.

În urma controalelor desfăşurate în trenuri au fost depistaţi 1.776 călători frauduloşi, aceştria fiind amendaţi sau puşi să plătească suprataxe în valoare de 28.816 lei.

De asemenea, echipele de control au dat 381 de amenzi în valoare de 69.770 de lei şi au confiscat bunuri de 14.240 de lei.

La acţiune au participat peste 700 de poliţişti de la transporturi, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici