Aproape 120.000 de elevi din 150.000 au participat la prima probă de simulare a Bacalaureatului

Aproape 120.000 de elevi din cei peste 150.000 de elevi înscrişi la începutul anului şcolar în clasele a XII-a/zi şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă au participat, luni, la simularea probei scrise se limba şi literatura română din cadrul examenului de bacalaureat. 8 elevi au fost eliminaţi.

237 afișări
Imaginea articolului Aproape 120.000 de elevi din 150.000 au participat la prima probă de simulare a Bacalaureatului

Aproape 120.000 de elevi din 150.000 au participat la prima probă de simulare a Bacalaureatului

La simularea examenului de bacalaureat, proba de limba şi lietratura română, au participat 119.486 de elevi din cei peste 150.000 de elevi înscrişi la începutul anului şcolar curent în clasele a XII-a/zi şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă, transmite Ministerul Educaţiei.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 8 elevi.

În 29 martie 2022 va fi proba E)c) - probă scrisă - proba obligatorie a profilului, în 30 martie 2022 proba E)d) - probă scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării, iar în 31 martie 2022 va fi proba E) b) - probă scrisă - Limba şi literatura maternă.

Comunicarea rezultatelor va avea loc în data de 14 aprilie.

„Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat 2022 sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie şi filosofie”, spun reprezentanţii MEN.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobate de minister.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se trec automat în catalog. Prin excepţie, în baza unei cereri scrise, depusă de elevi, se poate aproba consemnarea acestor note în cataloage.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici