Aproape 158 milioane de lei, alocaţi de Ministerul Sănătăţii pentru medicamente şi materiale sanitare destinate urgenţelor

Ministerul Sănătăţii (MS) alocă, din bugetul propriu, 157,8 milioane de lei pentru achiziţii de medicamente şi materiale sanitare necesare în tratamentul urgenţelor medicale majore din 79 de spitale, conform unui ordin semnat miercuri de ministrul Nicolae Bănicioiu.

128 afișări
Imaginea articolului Aproape 158 milioane de lei, alocaţi de Ministerul Sănătăţii pentru medicamente şi materiale sanitare destinate urgenţelor

Aproape 158 milioane de lei, alocaţi de Ministerul Sănătăţii pentru medicamente şi materiale sanitare destinate urgenţelor (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit MS, sumele alocate vor fi suficiente pentru cumpărarea medicamentelor şi materialelor necesare tratamentelor de urgenţă.

"Odată cu preluarea mandatului de ministru al Sănătăţii, am demarat în regim de urgenţă procedurile necesare pentru derularea Programului Naţional de Servicii Medicale de Urgenţă. Astăzi (miercuri - n.r.) am semnat ordinul care asigură fondurile necesare derulării fără sincope a acestui program (...) Vorbim aici despre seringi, perfuzii, catetere, dar şi de medicamente şi reactivi, fără de care multe urgenţe nu puteau fi tratate corespunzător", a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

MS mai anunţă că, tot miercuri, a fost deblocată suma de 20 de milioane de lei pentru materiale şi medicamente necesare bolnavilor diagnosticaţi cu infarct miocardic acut, internaţi în secţiile de terapie intensivă. Suma a fost aprobată tot prin ordin de ministru.

"Programele au fost definitivate de Comisiile de Specialitate ATI şi Cardiologie, împreună cu specialiştii din Ministerul Sănătăţii, încă de la începutul anului. Banii de la buget au existat. Dar, în mod inexplicabil, fosta conducere a ministerului a blocat semnarea şi, implicit, demararea acestor programe. Acest lucru a creat probleme în îngrijirea acestor pacienţi şi îngrijorare în rândul personalului medical", a explicat ministrul Sănătăţii.

Potrivit lui Bănicioiu, oricât de sărac ar fi un sistem sanitar, asigurarea îngrijirii marilor urgenţe, a pacienţilor aflaţi între viaţă şi moarte, trebuie să fie un obiectiv prioritar.

Cele două ordine vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici