Aproape 20.000 de pietoni, amendaţi de Poliţia Rutieră în 14 zile

Aproape 20.000 de pietoni au fost amendaţi în urma unei acţiuni declanşate de Poliţia Rutieră la nivel naţional, care s-a desfăşurat pe parcursul a 14 zile şi care a vizat reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicaţi pietoni, informează Poliţia Română.

87 afișări
Imaginea articolului Aproape 20.000 de pietoni, amendaţi de Poliţia Rutieră în 14 zile

Apoape 20.000 de pietoni, amendaţi de Poliţia Rutieră în 14 zile (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

"În perioada 14-27 octombrie a.c., structurile rutiere au acţionat pe şoselele din ţară, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Poliţia Română.

Potrivt sursei citate, în cele două săptămâni, poliţiştii rutieri au amendat 19.860 de pietoni surprinşi în timp ce traversau neregulamentar.

Totodată, poliţiştii au suspendat 3.207 permise de conducere, pentru neacordare de prioritate pentru pietoni.

Pentru aceste acţiuni au fost mobilizaţi 1.392 de poliţişti rutieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici