Aproape 200.000 de litri de apă minerală, RETRAŞI în două zile de controale ale ANPC în Bucureşti

Comisarii ANPC au retras de pe piaţă, în urma mai multor controale care s-au desfăşurat pe durata a două zile, aproape 200.000 de litri de apă minerală, în condiţiile în care aceasta nu era etichetată corespunzător, a anunţat, luni, preşedintele ANPC Marius Dunca.

1207 afișări
Imaginea articolului Aproape 200.000 de litri de apă minerală, RETRAŞI în două zile de controale ale ANPC în Bucureşti

Aproape 200.000 de litri de apă minerală, RETRAŞI în două zile de controale ale ANPC în Bucureşti (Imagine: Shutterstock)

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat că, joi şi vineri, au fost verificaţi 265 de operatori economici, constatându-se abateri la 138 dintre aceştia, pentru care au fost date 96 de sancţiuni în cuantum de 268.500 de lei.

Dunca a explicat că, pe rafturile magazinelor, au fost identificate trei categorii de apă cu neregurli.

Acesta a anunţat că, prima categorie, a reprezentat-o o apă minerală "minune", care anunţă pe etichetă că "este de şapte ori mai bună" decât restul produselor similare. În acest sens, producătorul susţine pe etichetă că apa respectivă "hidratează mult mai bine, creşte imunitatea, este un puternic antioxidant, scade colesterolul, reduce procesul de îmbătrânire, esre vrecomandată în curele de slăbire şi este ideală pentru gătit", fără ca în spatele vreuneia dintre aceste calităţi să existe şi un buletin de analiză care să dovedească acest lucru.

Într-o altă situaţie, spune Dunca, au fost găsite trei denumiri diferite la ape provenite din acelaşi izvor. "Legea spune că este interzisă comercializarea sub mai multe denumiri comerciale a apei minerale din aceeaşi sursă", a explicat Marius Dunca. Preşedintele ANPC a anunţat că, din această categorie de apă, au fost retraşi de la vânzare 74.928 de litri.

Cea de-a treia categorie de produs retras de la vânzare a fost apă minerală care provine din izvoare neînregistrate la Agenţia Naţională a Apelor Naturale.

Marius Dunca a mai spus că au fost trimise la analize mostre de apă iar analizele nu au fost încă finalizate, însă nu există suspiciuni cu privire la faptul că aceasta era periculoasă pentru consumul uman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici