Aproape 280 de cetăţeni ucraineni au fost angajaţi în România de la începutul războiului

Aproape 280 de cetăţeni ucraineni au fost angajaţi în România de la începutul războiului, a anunţat miercuri ministrul Muncii, Marius Budăi.

1214 afișări
Imaginea articolului Aproape 280 de cetăţeni ucraineni au fost angajaţi în România de la începutul războiului

Aproape 280 de cetăţeni ucraineni au fost angajaţi în România de la începutul războiului

„De când a început războiul până acum a crescut numărul de contracte ale cetăţenilor ucraineni în România cu 279, 48 dintre ei fiind angajaţi chiar prin agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă, restul prin relaţii directe angajator-angajat”, a declarat Marius Budăi.

Conform acestuia, nu este vorba de locuri de muncă înfiinţate special pentru cetăţenii ucraineni.

Ministrul Muncii spune că cei mai mulţi cetăţeni ucraineni au fost angajaţi în domediul producţiei de cabluri auto şi în servicii. El susţine că există şi un interes din partea industriei hoteliere pentru angajarea cetăţenilor ucraineni.

Guvernul a stabilit că cetăţenii ucraineni vor avea posibilitatea să se încadreze în muncă pe teritoriul României în baza declaraţiei pe propria răspundere, dată angajatorului român. Prin această declaraţie ei îşi asumă că îndeplinesc condiţiile de pregătire profesională şi experienţă în activitate necesare ocupării postului pe care urmează să fie încadraţi şi că nu au antecedente penale incompatibile cu activitatea pe care urmează să o desfăşoare pe teritoriul României.

De asemenea, cetăţenii proveniţi din Ucraina vor avea posibilitatea să se încadreze în muncă fără a fi necesară obţinerea, de la misiunile diplomatice ale României în Ucraina, a vizei de şedere în scop de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici