Aproape 3.900 de absolvenţi nu s-au prezentat la proba la alegere a profilului, la Bacalaureat

3.870 de candidaţi nu s-au prezentat, miercuri, la proba la alegere a profilului, în vreme ce 19 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

121 afișări
Imaginea articolului Aproape 3.900 de absolvenţi nu s-au prezentat la proba la alegere a profilului, la Bacalaureat

Rata de participare la proba la alegere a profilului şi a specializării - proba E.d) - din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2023), desfăşurată miercuri a înregistrat valoarea de 96,8% (120.388 de candidaţi prezenţi dintr-un total de 124.277 de candidaţi înscrişi - toate promoţiile - pentru a o susţine).

Nu s-au prezentat 3.870 de candidaţi, iar 19 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia din urmă nu vor putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Probele scrise din această sesiune se încheie joi, 29 iunie, cu examenul la Limba şi literatura maternă, destinat elevilor de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale.

Afişarea rezultatelor iniţiale (în centrele de examen şi online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen şi online).

În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR), rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului (coduri).

Subiectele şi baremele de evaluare pentru proba E.d) au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, conform procedurii, la ora 15:00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici