Aproape 4.000 de candidaţi au absentat de la proba obligatorie a profilului la Bacalaureat

Aproape 4.000 de candidaţi au absentat, marţi, de la proba obligatorie a profilului la Bacalaureat, iar 19 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, informează Ministerul Educaţiei.

117 afișări
Imaginea articolului Aproape 4.000 de candidaţi au absentat de la proba obligatorie a profilului la Bacalaureat

La proba obligatorie a profilului - proba E.c) - din cadrul examenului naţional de bacalaureat (prima sesiune), desfăşurată marţi s-a înregistrat o rată de participare de 96,7%. Au fost 118.556 de candidaţi prezenţi dintr-un total de 122.566 de candidaţi înscrişi - toate promoţiile - pentru susţinerea acestei probe.

Au absentat 3.991 de candidaţi, iar 19 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Candidaţii eliminaţi nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Următoarea probă (proba la alegere a profilului şi a specializării) va avea loc miercuri, 28 iunie, în timp ce ultima probă din această sesiune (Limba şi literatura maternă) este programată joi, 29 iunie.

Afişarea rezultatelor iniţiale (în centrele de examen şi online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00).

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen şi online).

În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR), rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului (coduri).

În intervalul alocat probelor scrise (26 - 29 iunie), Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi, între orele 8:00 - 16:00, linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi de organizare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici