Aproape 400 de kilograme de droguri, confiscate de poliţişti în primele şase luni din 2023

Aproape 400 de kilograme de droguri au confiscat poliţiştii din întreaga ţară în cadrul acţiunilor desfăşurate în primele şase luni din 2023.

177 afișări
Imaginea articolului Aproape 400 de kilograme de droguri, confiscate de poliţişti în primele şase luni din 2023

Aproape 400 de kilograme de droguri, confiscate de poliţişti în primele şase luni din 2023

Potrivit IGPR, în primele 6 luni ale anului 2023, pe linia combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut 461 de acţiuni operative, fiind destructurate 28 de grupuri infracţionale organizate.

Totodată, au fost făcute 1.475 de percheziţii domiciliare, au fost reţinute 756 de persoane, arestate preventiv 628 de persoane şi 38 de persoane arestate la domiciliu.

Au fost confiscate 392 de kilograme de droguri, dintre care 78 de kilograme de droguri de mare risc şi 314 kilograme de droguri de risc.

De asemenea, au fost identificate 29 de culturi ilicite de cannabis, cu un total de 795 plante de cannabis confiscate.

În anul 2022, au fost efectuate 846 de acţiuni operative, au fost destructurate 58 de grupuri infracţionale organizate şi au fost trimise în judecată 2.323 de persoane. Acţiunile au avut ca rezultat confiscarea a peste o tonă de droguri şi aproximativ o jumătate de milion de comprimate. Peste 1.000 de persoane au fost arestate preventiv, iar aproximativ 90 de culturi ilegale de droguri au fost descoperite şi desfiinţate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
droguri,
poliţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici