Aproape 400 de pomi de Crăciun, confiscaţi de poliţişti

Poliţiştii din Suceava au confiscat aproape 400 de pomi de Crăciun şi au amendat două firme cu câte 5.000 de lei pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul operaţiunilor cu material lemnos, în urma unei acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, conform IGPR.

137 afișări
Imaginea articolului Aproape 400 de pomi de Crăciun, confiscaţi de poliţişti

Aproape 400 de pomi de Crăciun, confiscaţi de poliţişti

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au efectuat un control la o societate comercială, administrată de un bărbat, de 46 de ani, privind legalitatea achiziţiei, deţinerii şi comercializării pomilor de Crăciun.

„În urma verificărilor a reieşit că, la data de 8 decembrie, administratorul firmei ar fi achiziţionat 400 de brazi de la o societate comercială din judeţul Brăila, fără ca în avizul de însoţire să fie consemnată provenienţa acestora şi fără a avea valid codul unic generat de aplicaţia informatică în domeniul silvic. De asemenea, în urma inventarierii, s-a constatat că, în realitate, bărbatul ar fi cumpărat de la agentul economic din judeţul Brăila doar 381 de pomi de Crăciun”, conform unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cele două firme au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 5.000 de lei şi s-a dispus confiscarea celor 381 de pomi de Crăciun, în valoare de 15.240 de lei, care au fost predaţi unui ocol silvic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici