Aproape 50 de incendii de vegetaţie izbucnite în ultima lună în Vaslui

Un număr record de 48 incendii de vegetaţie au fost înregistrate în ultima lună de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, în urma cărora au ars peste 400 hectare de mirişti, în multe cazuri fiind vorba de incendii provocate de deţinătorii de terenuri agricole.

98 afișări
Imaginea articolului Aproape 50 de incendii de vegetaţie izbucnite în ultima lună în Vaslui

Pompieri (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui a intervenit în ultima lună pentru stingerea a 48 incendii la vegetaţie uscată, aproape jumătate dintre ele fiind înregistrate în zona municipiului Bârlad.

Chiar dacă pagubele au fost minime, flăcările au distrus în total peste 400 hectare de mirişti.

"Problema nu este a pagubelor materiale în cazul acestor arderi necontrolate, ci a pericolelor la care sunt expuse diversele bunuri mobile şi imobile aflate în zonele unde apar incendiile la vegetaţie. Din păcate, intervenţiile la astfel de incendii se fac foarte dificil din cauza zonelor greu accesibile, pompierii fiind nevoiţi să folosească sticle cu apă sau lopeţi pentru a stinge flăcările sau a limita extinderea focului", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

Cel mai mare incendiu de vegetaţie uscată a avut loc la sfârşitul lunii august, pe raza comunei Banca, când au ars peste 90 hectare mirişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici