Aproape 700 de dosare penale, în minivacanţa de 1 Decembrie

Aproape 700 de dosare penale pentru diferite infracţiuni au fost întocmite de poliţişti în minivacanţa de 1 Decembrie. Infracţiunile comise cu violenţă şi accidentele rutiere au înregistrat cele mai mici valori comparativ cu aceeaşi perioadă a ultimilor doi ani.

171 afișări
Imaginea articolului Aproape 700 de dosare penale, în minivacanţa de 1 Decembrie

Aproape 700 de dosare penale, în minivacanţa de 1 Decembrie

În minivacanţa de 1 Decembrie, peste 8.200 de poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în toată ţara, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi.

Infracţiunile comise cu violenţă şi accidentele rutiere au înregistrat cele mai mici valori comparativ cu aceeaşi perioadă a ultimilor doi ani.

Începând din data de 30 noiembrie până sâmbătă seară, poliţiştii au intervenit la 7.349 de evenimente, dintre care 6.011 sesizate prin 112 şi au prins în flagrant 358 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni.

Pe numele a 677 au fost întocmite dosare penale, iar ca urmare a probării activităţii infracţionale, pentru 78 persoane au fost luate măsuri preventive.

În ultimele trei zile au fost descoperite 1.841de infracţiuni, dintre care 450 contra persoanei, 850 contra patrimoniului, 316 la regimul siguranţei rutiere, 31 de natură economică, etc.

Pentru abateri, poliţiştii au dat 17.464 de sancţiuni, cele mai multe fiind la regimul rutier şi pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, precum şi privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare de aproximativ 6.000.000 de lei. Au confiscat bunuri în valoare de peste 88.000 de lei (produse alimentare, materialul lemnos, pomi de Crăciun, articole pirotehnice) şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 66.600 de lei.

Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 13.796 de sancţiuni contravenţionale, 4.828 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 125 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune şi 31 lipsă anvelope de iarnă.

Totodată, poliţiştii au retras 307 certificate de înmatriculare şi au reţinut 991 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 179 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 257 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici