Aproape 700 de poliţişti vor asigura ordinea publică de Florii şi de Paştele Catolic

Aproape 700 de poliţişti vor asigura măsurile de ordine, în perioada 9-13 aprilie, când au loc o serie de manifestări publice prilejuite de sărbătorile Floriilor şi ale Paştelui Catolic.

97 afișări
Imaginea articolului Aproape 700 de poliţişti vor asigura ordinea publică de Florii şi de Paştele Catolic

Aproape 700 de poliţişti vor asigura ordinea publică de Florii şi de Paştele Catolic

Potrivit Poliţiei Capitalei, în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători Pascale, cât şi pe timpul desfăşurării acestora, vor avea loc manifestări religioase şi culturale, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane.

În zona locaşelor de cult catolic unde se vor desfăşura slujbe religioase, se estimează o prezenţă crescută de credincioşi, în Săptămâna Mare, sâmbătă, cu prilejul Vigiliei Pascale şi în special în noaptea "Învierii". De asemenea, în locaşele de cult ale Bisericii Ortodoxe Române vor avea loc manifestări religioase prilejuite de Intrarea Domnului în Ierusalim – sărbătoarea Floriilor.

Tot în această perioadă se estimează o afluenţă mare de public şi către zonele adiacente locurilor de agrement, parcurilor şi grădinilor publice.

Poliţia Capitalei menţionează că zonele locaşelor de cult şi a locurilor publice folosite pentru agrement vor fi aglomerate nu doar prin prezenţa cetăţenilor, ci şi prin numărul mare de autovehicule care vor fi parcate in imediata apropiere a acestora.

Astfel, siguranţa, ordinea publică şi desfăşurarea traficului rutier şi pietonal vor fi asigurate în perioada 9 – 13 aprilie, de 689 de poliţişti, din care 553 de poliţişti de ordine publică şi investigaţii criminale şi 136 de poliţie rutieră.

Poliţiştii vor asigura ordinea publică pe traseele pe care vor circula credincioşii, şi vor lua măsuri pentru evitarea acţiunilor care pot tulbura activităţile religioase. Totodată, poliţiştii au în vedere prevenirea înşelăciunilor comise prin diferite moduri de operare, acostările de persoane, furturile din buzunare şi poşete şi furturile din şi de maşini.

Brigada de Poliţie Rutieră va lua măsuri pentru nu a desfăşurare a traficului rutier şi pietonal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici