Aproape 90 de gospodării şi trei locuinţe, inundate în două oraşe şi o comună din judeţul Bacău

Aproape 90 de gospodării, trei locuinţe şi şapte anexe, din două oraşe şi o comună din judeţul Bacău, au fost inundate în urma ploilor torenţiale căzute în ultimele 24 de ore, zeci de pompieri şi voluntari ai serviciilor pentru situaţii de urgenţă intervenind pentru evacuarea apei.

103 afișări
Imaginea articolului Aproape 90 de gospodării şi trei locuinţe, inundate în două oraşe şi o comună din judeţul Bacău

Aproape 90 de gospodării şi trei locuinţe, inundate în două oraşe şi o comună din judeţul Bacău (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, cel mai afectat de inundaţii a fost, pentru a doua oară în câteva zile, oraşul Comăneşti, unde apa a intrat în 55 de gospodării, două locuinţe şi şapte anexe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, torenţii au afectat alte 27 de gospodării din comuna Oituz, precum şi o locuinţă şi şase gospodării din oraşul Târgu Ocna. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău susţin că nu au existat persoane evacuate din locuinţele inundate.

"La solicitarea autorităţilor locale, 29 de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei din locuinţele şi gospodăriile inundate din Comăneşti şi Oituz, unde s-au folosit motopompe şi alte mijloace din dotarea Inspectoratului. În sprijinul nostru au venit şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă (SVSU) ale celor două comunităţi astfel încât intervenţia să fie de cât mai scurtă durată. În oraşul Târgu Ocna, a intervenit doar SVSU, cu mijloacele proprii”, a declarat, vineri, responsabilul mass-media al ISU Bacău, Ionuţ Hâncu.

Tot în cursul acestei săptămâni, alte 75 de case şi aproximativ 150 de gospodării, din două oraşe şi trei sate din judeţul Bacău, au fost inundate în urma ploilor torenţiale, majoritatea imobilelor, curţilor şi grădinilor afectate fiind în oraşul Comăneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici