Aproximativ 1.000 de persoane au participat la Timişoara la show-ul de Ziua Forţelor Aeriene - GALERIE FOTO

Aproximativ 1.000 de persoane au participat, sâmbătă, la un spectacol aerian şi la demonstraţii de tactică militară pe Aeroportul Militar de la Giarmata, aflat lângă Timişoara, cu ocazia Zilei Forţelor Aeriene Române, transmite corespondentul MEDIAFAX.

470 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 1.000 de persoane au participat la Timişoara la show-ul de Ziua Forţelor Aeriene - GALERIE FOTO

Aproximativ 1.000 de persoane au participat la Timişoara la show-ul de Ziua Forţelor Aeriene - GALERIE FOTO

În jurul orei 10.00, două escadrile formate din patru MIG 21 Lancer şi patru F15 au survolat la joasă înăţime aeroportul.

Momentul a fost urmat de demonstraţiile efectuate de patru elicoptere IAR 330, Puma Modernizat, care au efectuat mai multe manevre la joasă înălţime. Apoi, piloţii militari au executat un exerciţiu de salvare.

Momentul cel mai spectaculos a fost realizat în colaborare cu Batalionul 32 Infanterie "Mircea" şi a constat într-o demonstraţie de salvare a unui pilot capturat de forţe inamice. Militarii au intrat pe pistă cu un transportor blindat şi au executat mai multe salve, înainte ca pilotul să fie recuperat şi extras cu ajutorul unui elicopter.

Demonstraţiile aeriene s-au încheiat cu survolul unui avion de transport C27 J Spartan.

"20 iulie pentru Forţele Aeriene Române este un prilej de sărbătoare, este ziua noastră, ocazie cu care, de fiecare dată organizăm Ziua porţilor deschise pentru ca familiile nostre, prietenii noştri, colegi şi cei care iubesc aviaţia şi armata să poată vedea locurile unde ne desfăşurăm activitatea, navele pe care ne instruim şi să ne cunoască mai bine. Ne bucurăm că am avut participare astăzi, totul a ieşit, cel puţin din punctul meu de vedere, foarte bine. (...) Important în viaţă este să faci ce-ţi place. Nouă ne place să facem ceea ce facem”, a declarat comandorul Florin Ivana, şeful Aeroportului Militar Timişoara.

La demonstraţii şi spectacolul aerian au participat circa o mie de persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici