Aproximativ 1.300 de credincioşi catolici au participat la procesiunea de Florii din Capitală

Aproximativ 1.300 de credincioşi catolici au participat, duminică, la procesiunea organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti, la finalul căreia a fost celebrată Liturghia de Florii în Catedrala "Sfântul Iosif".

115 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 1.300 de credincioşi catolici au participat la procesiunea de Florii din Capitală

Aproximativ 1.300 de credincioşi catolici au participat la procesiunea de Florii din Capitală (Imagine: Carmen Obreja/Mediafax Foto)

Procesiunea de Florii a început la ora 14.00, la Biserica Franceză "Sacre Coeur", credincioşii mergând spre Catedrala "Sfântul Iosif" pe traseul Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, strada General Berthelot.

În fruntea procesiunii, tinerii au purtat "Crucea", simbol al Zilei Mondiale a Tineretului, celebrată în Duminica Floriilor şi instituită de către Papa Ioan Paul al II-lea în anul 1985. Pe tot parcursul procesiunii, preoţii şi credincioşii au intonat cântece religioase.

La sfârşitul procesiunii, prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu, a fost celebrată Liturghia de Florii în Catedrala "Sfântul Iosif".

În cadrul Sfintei Liturghii din Catedrala "Sfântul Iosif", în semn de unitate cu tinerii din lumea întreagă, a fost citit Mesajul pe care Papa Benedict al XVI-lea l-a adresat tinerilor, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului din acest an.

"Dragi prieteni, construiţi casa voastră pe stâncă, asemenea omului care a săpat adânc. Căutaţi şi voi, în toate zilele, să urmaţi Cuvântul lui Cristos. Simţiţi-l ca adevăratul Prieten cu care să împărtăşiţi drumul vieţii voastre. Cu el alături veţi fi capabili să înfruntaţi cu curaj şi speranţă dificultăţile, problemele, chiar şi dezamăgirile şi înfrângerile", se arată în mesajul Papei Benedict al XVI-lea.

La procesiunea de Florii organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti au participat aproximativ 1.300 de persoane, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Florin Hulea.

Cu Duminica Floriilor, credincioşii catolici intră în Săptămâna Sfântă. În acest an, ortodocşii şi catolicii vor serba împreună Paştele, pe 24 aprilie.

În urmă cu o zi, şi credincioşii ortodocşi au participat la un pelerinaj de Florii în Capitală, care a avut loc între mănăstirea "Radu Vodă" şi Catedrala Patriarhală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici