Aproximativ 15.000 de turişti, aşteptaţi de Paşte şi 1 Mai pe litoral

Aproximativ 15.000 de turişti sunt aşteptaţi să petreacă Paştele şi minivacanţa de 1 Mai pe litoral, iar din acest motiv hotelierii fac ultimele pregătiri pentru a fi la înălţime în zilele următoare.

14 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 15.000 de turişti, aşteptaţi de Paşte şi 1 Mai pe litoral

Aproximativ 15.000 de turişti, aşteptaţi de Paşte şi 1 Mai pe litoral (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului - Litoral, Corina Martin, a declarat, vineri, că se aşteaptă ca între 10.000 şi 15.000 de turişti să sosească pe litoral de la sfârşitul acestei săptămâni şi până la încheierea minivacanţei de 1 Mai.

"Probabil cei mai mulţi vor sosi în preajma datei de 1 mai atunci când este programată deschiderea oficială a sezonului estival, dar ne aşteptăm la turişti şi de Paşte, mai ales că multe hoteluri au pregătit oferte speciale pentru această sărbătoare", a afirmat Corina Martin.

Astfel, tarifele pentru trei zile de cazare în perioada sărbătorilor pascale oscilează între 400 de lei de persoană/sejur şi 1.500 de lei de persoană/sejur, în funcţie de numărul de stele şi de facilităţile oferite de fiecare unitate hotelieră în parte. Cei care vor decide să îşi petreacă Paştele la malul mării vor avea parte de produse tradiţionale. Ei vor putea mânca ouă roşii, borş de miel, friptură de miel cu garnitură, pască şi cozonac aşa cum este obiceiul la români în ziua de Paşte.

Corina Martin a spus că vor fi numeroase surprize pentru cei care vor rămâne pe litoral până la sfârşitul săptămânii viitoare sau care vor veni la malul mării în preajma zilei de 1 Mai. Peste 90 de hoteluri din toate staţiunile sunt deschise în această perioadă astfel încât pot fi alese oferte convenabile pentru fiecare buzunar. Preţurile pentru minivacanţa de 1 Mai variază între 100 şi 400 de persoană/zi, în funcţie de facilităţile hotelului şi de categoria din care face parte.

Corina Martin a mai precizat că turiştii care vor veni la mare în această perioadă au parte de diverse suprize, numeroase concerte şi concursuri, organizate atât de autorităţi, cât şi de unii hotelieri.

Ea a mai spus că pe 1 Mai, la Mangalia, va avea loc deschiderea sezonului estival, în prezenţa reprezentanţilor ministerului Turismului, ai agenţiilor de turism şi autorităţilor locale. Cu această ocazie, va avea loc şi inaugurarea Portului turistic Mangalia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici