Aproximativ 20 de copii aflaţi în tabără la Venus au ajuns la spital

Aproximativ 20 de copii aflaţi într-o tabără în staţiunea Venus au ajuns, luni seară, la Spitalul Municipal Mangalia, cu stări de vomă şi dureri abdominale, ei fiind diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară.

98 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 20 de copii aflaţi în tabără la Venus au ajuns la spital

Aproximativ 20 de copii aflaţi în tabără la Venus au ajuns la spital (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, Camelia Ciobotaru, aproximativ 20 de copii cazaţi la o tabără din Venus au acuzat stări de rău, iar după ora 22.00 au început să vină la Spitalul Mangalia.

Copiii au primit tratament şi au rămas sub supraveghere medicală timp de mai multe ore, iar spre dimineaţă au fost externaţi deoarece starea lor de sănătate se îmbunătăţise.

Un caz similar s-a petrecut în urmă cu doi ani la tabăra din Năvodari, unde câteva zeci de copii au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare.

DSP: Copiii au călătorit cu trenul în căldură, ar putea fi exclusă toxiinfecţia

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Camelia Ciobotaru, copiii şi însoţitorii lor au ajuns în tabăra din staţiunea Venus luni după-amiază, după ce au petrecut 10-12 ore în tren, pe o căldură de 35 - 40 de grade.

"Ei au venit de undeva din zona Banatului şi au petrecut 10 - 12 ore în tren, pe o căldură de 35 - 40 de grade Celsius, aşa că există posibilitatea ca în acest caz să nu fie vorba despre o toxiinfecţie alimentară", a declarat Ciobotaru.

Ea a spus că un argument în plus îl reprezintă şi faptul că toate cele 26 de persoane - 23 de copii şi trei adulţi - care au ajuns la Spitalul Mangalia au fost cazuri uşoare.

"Este foarte important faptul că toate cele 26 de cazuri au fost uşoare, doar cu dureri de cap şi stare de vomă, fără să fie însoţite de boli diareice ori stări febrile. Dat fiind faptul că au călătorit atât de mult timp, pe temperaturi ridicate, ar putea pur şi simplu să li se fi făcut rău dintr-o lipsă de hidratare ori ceva similar sau poate să fie ceva ce au mâncat ori băut pe drum şi care să le fi făcut rău", a mai declarat dr. Ciobotaru.

Potrivit acesteia, 14 dintre cele 26 de persoane care au ajuns la spital au rămas peste noapte sub supraveghere medicală, restul fiind lăsate să plece după ce li s-a administrat tratament.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa nu exclude însă nici posibilitatea unei toxiinfecţii alimentare, astfel că a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz.

Echipe de inspectori s-au deplasat, marţi, la tabăra din Venus pentru recoltarea de probe din alimente. De asemenea, angajaţilor din tabără care au preparat mâncarea le vor fi făcute analize medicale.

Un număr de 23 de copii şi trei adulţi cazaţi la o tabără din staţiunea Venus au ajuns, luni noaptea, după ora 22.00, la Spitalul Mangalia, având simptome de toxiinfecţie alimentară.

În tabăra respectivă sunt cazaţi, în prezent, peste 170 de copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici