Aproximativ 200 de angajaţi pichetează sediul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa

Aproximativ 200 de angajaţi din Portul Constanţa pichetează, începând de luni, timp de 30 de zile, sediul Administraţiei Porturilor Maritime, nemulţumiţi că reprezentanţii societăţii "ignoră interesele naţionale în ceea ce priveşte dezvoltarea economică pe termen scurt, mediu şi lung a portului".

116 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 200 de angajaţi pichetează sediul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa

Portul Constanţa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Protestul este organizat de Organizaţia Patronală Operatorul Portuar şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP), angajaţii urmând să picheteze zilnic, timp de 30 de zile, între orele 7.30 şi 18.00, în mod paşnic şi civilizat, sediul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APM), transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, acţiunea este îndreptată "împotriva incompetenţelor şi abuzurilor conducerii administrative şi executive a CN APM SA”.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că Administraţia Porturilor Maritime Constanţa manifestă o lipsă totală de transparenţă, prin amânări repetate ale întâlnirilor cu operatorii portuari privind Master Planul Portului Constanţa.

"Operatorul Portuar, cât şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare, aşa cum au sesizat în numeroase rânduri, constată că acest Master Plan a fost întocmit fără consultări prealabile între compania care administrează Portul Constanţa, CN APMC, şi comunitatea portuară, în pofida manifestării constante din partea lor a interesului şi a disponibilităţii privind un dialog constructiv asupra acestei tematici”, spun reprezentanţii Organizaţiei Patronale Operatorul Portuar.

Cei aproximativ 200 de protestatari care s-au strâns, luni, în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime, purtând banere şi pancarte, au spus că vor picheta până în 10 aprilie.

"Comunitatea portuară va întreprinde orice demersuri necesare pentru implicarea sa în realizarea unui Master Plan al Portului Constanţa coerent, în concordanţă cu Master Planul General de Transport al României, având ca scop principal realizarea unei strategii de dezvoltare a întregii infrastructuri de transport naval, astfel încât să se crească atractivitatea Portului Constanţa în raport cu porturile concurente”, mai spun reprezentanţii Organizaţiei Operatorul Portuar.

În luna mai a anului trecut, angajaţi din Portul Constanţa au protestat în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime, opunându-se ca municipalitatea să primească un nou pachet de acţiuni în port.

La începutul lunii octombrie, Curtea Constituţională a decis că este neconstituţională trecerea de acţiuni ale Administraţiei Porturilor Maritime la Consiliul Local Constanţa, cele 20 la sută din acţiuni deţinute de autorităţile locale fiind pierdute.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a dorit ca municipalitatea să aibă o treime din acţiunile de la Portul Constanţa. Până în toamna lui 2014, Ministerul Transporturilor era acţionar majoritar la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, cu 60 la sută, iar Fondul Proprietatea şi Primăria Constanţa deţineau fiecare câte 20 la sută din capital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici