Aproximativ 200 de poliţişti au protestat, luni, în Capitală

Aproximativ 200 de poliţişti au protestat, luni, în Capitală, cerând reprezentanţilor Guvernului fonduri pentru plata orelor suplimentare, reducerea deficitului de 8.000 de poliţişti din sistemul de siguranţă publică şi bani pentru chiriile celor care nu lucrează în localităţile de domiciliu.

24 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 200 de poliţişti au protestat, luni, în Capitală

Aproximativ 200 de poliţişti au protestat, luni, în Capitală (Imagine din arhivă; Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), cărora li s-au alăturat şi cei afiliaţi la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex", au protestat în faţa Preşedinţiei, Parlamentului, Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Ei au început luni protestele, anunţate pentru cinci zile, nemulţumiţi de subfinanţarea sistemului şi de faptul că reprezentanţii nu oferă soluţii la problemele lor.

Poliţiştii adunaţi în faţa sediului MAI au fluierat şi şi-au spus revendicarile pentru a fi auziţi de reprezentanţii ministerului. Aceştia au adus pancarte pe care scria: "Guvernanţi, ieşiţi voi în stradă şi apăraţi liniştea şi siguranţa cetăţeanului", "Poliţist ultragiat = infractor necondamnat", "Vă informăm - Gradul de suportabilitate a atins apogeul", "În poliţie 8.000 de posturi sunt neocupate. De ce?".

Preşedintele Sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, a spus că a transmis o adresă Consiliului European al Sindicatelor din Poliţie, solicitându-i să-l invite pe comisarul european pentru Justiţie şi Afaceri Interne în România, pentru a-l informa de problemele cu care se confruntă.

La rândul său, secretarul general al SNPPC, Toader Paraschiv, a declarat, luni, că dacă autorităţile nu vor lua măsuri după aceste acţiuni, care se vor un semnal de alarmă, sindicaliştii vor continua protestele. Acesta a adăugat că s-au făcut presiuni asupra celor care au vrut să participe la proteste, luni dimineaţa având loc şedinţe şi programe de pregătire profesională "anunţate subit".

Membri "Pro Lex" au adus în faţa sediului MAI un elicopter cu telecomandă, simbolizând plecarea lui Ceauşescu din balconul fostului Senat, actualul Minister de Interne.

Membri ai SNPPC s-au întâlnit, joi, cu reprezentanţii MAI, dar au fost nemulţumiţi că au primit numai promisiuni la unele din solicitări, fără hotărâri scrise, declara, vineri, preşedintele sindicatului, Marian Gruia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici