Aproximativ 3.000 de locuitori din trei comune din Alba, fără apă potabilă din cauza secetei

Aproximativ 3.000 de locuitori din comunele Berghin, Ohaba şi Stremţ au rămas fără apă potabilă după ce fântânile din zonă au secat, iar autorităţile locale sunt nevoite să aducă zilnic apă cu cisternele pentru localnici.

151 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 3.000 de locuitori din trei comune din Alba, fără apă potabilă din cauza secetei

Aproximativ 3.000 de locuitori din trei comune din Alba, fără apă potabilă din cauza secetei (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Prefectul de Alba, Dan Coriolan Simedru, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în trei comune din judeţ se înregistrează probleme cu alimentarea cu apă a locuitorilor din cauza secetei prelungite.

Simedru a spus că în comuna Ohaba, în satele Berghin, Ghirbom şi Henig din comuna Berghin şi în satul Geomal din comuna Stremţ sursele de apă s-au epuizat din cauza secetei şi se înregistrează probleme în alimentarea cu apă potabilă a populaţiei.

În localităţile respective locuiesc aproximativ 3.000 de oameni.

El a dat exemplul satului Henig, unde alimentarea cu apă se face dintr-o singură sursă, care are nevoie de 24 de ore pentru ca puţul să se umple cu apă, astfel încât au fost impuse restricţii, iar apa este asigurată doar câteva ore dimineaţa.

Potrivit prefectului de Alba, administraţiile locale din cele trei comune asigură zilnic apă potabilă pentru populaţie cu ajutorul unor cisterne.

"Am discutat în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă situaţia acestor localităţi, am cerut primarilor să asigure apă potabilă cu cisternele locuitorilor, iar în caz de nevoie pot primi ajutor şi din partea ISU Alba, care are în dotare autospeciale cu cazan de inox. Noi am luat toate măsurile şi suntem pregătiţi să facem faţă acestei perioade de caniculă şi secetă", a spus Dan Coriolan Simedru.

În judeţul Alba, seceta prelungită a produs pagube şi în agricultură, peste 20.000 de hectare de culturi agricole fiind afectate, potrivit estimărilor Direcţiei Agricole Alba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici