Aproximativ 300 de utilaje intervin pentru deszăpezirea străzilor laterale din Capitală

Aproximativ 300 de utilaje intervin, miercuri, pentru deszăpezirea străzilor laterale din Capitală, după ce au fost curăţate arterele principale şi bulevardele, rămânând în monitorizare podurile, rampele şi pantele.

34 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 300 de utilaje intervin pentru deszăpezirea străzilor laterale din Capitală

Aproximativ 300 de utilaje intervin pentru deszăpezirea străzilor laterale din Capitală (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit directorului Serviciului de Utilităţi Publice din Primăria Capitalei, Magdalena Iuga, deszăpezirea bulevardelor principale, în special a celor pe care circulă mijloacele de transport în comun, a fost finalizată miercuri, în jurul orei 7.00. Ooperatorii de salubrizare au început intervenţia pentru deszăpezirea străzilor secundare, îndepărtarea zăpezii din staţiile şi refugiile RATB, precum şi curăţarea trecerilor de pietoni.

Directorul Serviciului de Utilităţi Publice a precizat că deşi străzile din Sectorul 5 sunt circulabile, trebuie intensificată acţiunea de pluguit a marilor artere.

"Autorităţile locale rămân în continuare în stare de alertă, pentru a interveni din nou pe bulevardele circulate de mijloacele de transport în comun dacă precipitaţiile vor continua", a declarat Magdalena Iuga.

Operatorii de salubrizare şi deszăpezire au primit dispoziţie să-şi păstreze utilajele în Capitală, iar la ora 18.00 va fi făcută analiza stocurilor de carburanţi şi antiderapanţi.

Totodată, primarul Capitalei Sorin Oprescu a făcut apel la bucureşteni, în noaptea de marţi spre miercuri, să utilizeze transportul în comun în locul maşinilor personale.

"Recomand posesorilor de autoturisme să-şi echipeze maşinile corespunzător cu cauciucuri de iarnă, să nu parcheze pe carosabil, să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi să păstreze intersecţiile libere", se arată în apelul primarului general.

Frmele de salubrizare au scos, marţi noapte, pe străzile Capitalei mai multe utilaje pentru deszăpezire, care au acţionat în baza a 13 trasee stabile. Fiecare traseu a fost curăţat de trei utilaje cu pluguri, o sărăriţă şi o perie, iar echipele de intervenţie au fost însoţite de echipaje ale Poliţiei Rutiere.

Astfel, în Sectorul 1 au acţionat 66 utilaje ale firmei Romprest, în Sectorul 2 - 92 de utilaje ale Supercom, în Sectorul 3 - 37 de pluguri ale Rosal, în Sectorul 4 - 30 utilaje ale REBU, în Sectorul 5 - 26 de maşini ale Administraţiei Domeniului Public, în timp ce în Sectorul 6 al Capitalei au fost 92 de utilaje de deszăpezire.

Edilul şef al Capitalei a discutat, în noaptea de marţi spre miercuri, cu reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale şi cu cei ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a cere ajutor la deszăpezire. Aceştia au transmis însă că, "deşi au toată disponibilitatea", niciuna din cele două instituţii nu mai deţine utilaje pentru deszăpezire.

În urma acestor discuţii, primarul Capitalei a declarat că miercuri se va adresa premierului şi preşedintelui, pentru a le aduce la cunoştinţă lipsa utilajelor de deszăpezire din cele două instituţii, precizând că "deszăpezirea este o problemă de siguranţă naţională".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici