Aproximativ 4.000 de militari, dintre care 500 străini, vor participa la parada din 1 Decembrie

Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din cadrul M.Ap.N., MAI, SRI şi ANP vor participa la parada din 1 Decembrie cu peste 200 de mijloace tehnice şi circa 50 de aeronave, anunţă Ministerul Apărării Naţionale, precizând că vor fi prezenţi şi 500 de militari străini.

774 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 4.000 de militari, dintre care 500 străini, vor participa la parada din 1 Decembrie

Aproximativ 4.000 de militari, dintre care 500 străini, vor participa la parada din 1 Decembrie

“Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale (M..Ap.N), Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), cu peste 200 de mijloace tehnice şi circa 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa sâmbătă, 1 Decembrie, începând cu ora 10.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de Ministerul Apărării Naţionale.

Cei aproximativ 500 de militari străini vor fi din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croaţia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina.

În Bucureşti va avea loc în data de 1 Decembrie, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

De asemenea, reprezentanţii Armatei României vor participa la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani şi veterani de război, defilări şi expoziţii de tehnică militară de luptă şi armament, în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

“Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale”, se mai arată în sursa citată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici