Aproximativ 500 de jandarmi şi poliţişti au organizat razii în Craiova

Aproximativ 500 de jandarmi şi poliţişti au început, joi, în Craiova, din ordinul ministrului Cristian David, o acţiune de prindere a persoanelor suspectate de acte de violenţă sau de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MIRA.

87 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 500 de jandarmi şi poliţişti au organizat razii în Craiova

Aproximativ 500 de jandarmi şi poliţişti au organizat razii în Craiova (Imagine: Mediafax Foto)

Acţiunea a început în jurul orei 6.00, fiind fãcute 40 de percheziţii la domiciliile unor persoane suspectate ca fiind autorii unor infracţiuni cu violenţă sau a unor încălcări ale normelor privind regimul armelor şi muniţiilor.

"Încercăm să găsim persoanele suspectate de violenţe şi de infracţiuni la regimul armelor, de aceea au fost făcute 40 de percheziţii domiciliare, filtre şi căutări în zonele cunoscute ca fiind frecventate de acestea", a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), Marius Tache.

Totodată, în Craiova s-a deplasat şi şeful Poliţiei Române, chestorul Gheorghe Popa.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Gheorghe Popa, a declarat că peste două mii de poliţişti şi jandarmi au participat, joi dimineaţă, la acţiunea de amploare în care au fost făcute 32 de percheziţii domiciliare, fiind confiscate mai multe obiecte, între care zeci de arme albe şi de foc.

"M-am întâlnit cu domnul ministru David şi am analizat judeţele cu cel mai mare grad de risc privind tulburarea liniştii publice. Din păcate, pe primul loc s-au situat Doljul şi Craiova. Atunci am decis să vin personal la Craiova.", a declarat chestorul Gheorghe Popa.

Şeful Poliţiei Române a precizat că aceasta este prima acţiune organizată la nivel naţional, urmând ca în perioada următoare, astfel de acţiuni să fie organizate şi în alte localităţi din ţară.

De la începutul anului şi până în prezent, pe raza judeţului Dolj au fost organizate nouă razii, în care au fost reţinute sau arestate 40 de persoane, au fost confiscate 90 de arme cu proiectil - dintre care 10 arme letale, fiind ridicate peste 50 de arme albe.

În ultima perioadă, în Craiova au avut loc mai multe incidente în care au fost folosite arme de foc, cea mai "sensibilă" zonă fiind cartierul Faţa Luncii, unde în ultimele săptămâni poliţia a instituit măsuri speciale de supraveghere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici