Aproximativ 9.000 de jandarmi asigură paza secţiilor de votare din ţară

Aproximativ 9.000 de jandarmi vor asigura paza la secţiile de votare din ţară, dar şi ordinea publică în zona acestora, duminică, la alegerile locale, informează Jandarmeria Română.

15 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 9.000 de jandarmi asigură paza secţiilor de votare din ţară

Aproximativ 9.000 de jandarmi asigură paza secţiilor de votare din ţară (Imagine: Mediafax Foto)

Jandarmeria va asigura paza Biroului Electoral Central, a 28 de Birouri Electorale Judeţene, a 12 Birouri Electorale Municipale şi a 3.884 de secţii de votare, dintre care 496 secţii de votare din Capitală.

"Jandarmii vor urmări respectarea prevederilor legale privind comercializarea băuturilor acoolice în zona secţiilor de votare, evitarea oricăror incidente care ar putea periclita exercitarea în condiţii de siguranţă a dreptului la vot, precum şi împiedicarea desfăşurării oricărei activităţi electorale sau care ar putea influenţa opinia alegătorilor", potrivit unui comunicat de joi al Jandarmeriei.

De asemenea, după închiderea urnelor, jandarmii vor asigura paza buletinelor de vot pe timpul transportului acestora de la secţiile de votare la sediile Birourilor Electorale Municipale şi Judeţene (Biroul Electoral Central, în cazul Bucureştiului).

Totodată, au fost luate măsuri pentru asigurarea condiţiilor necesare exercitării dreptului de vot a personalului propriu care se află în serviciu duminică şi a jandarmilor care execută misiuni în provincia Kosovo, se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici