Ar putea oamenii locui pe Lună? Ce spun cercetătorii

  • Experţii din Los Angeles spun că există posibilitatea ca umanitatea să poată avea un nou început pe Lună.
  • Pe Lună există o multitudine de peşteri şi gropi în care temperatura este potrivită pentru oameni.
3811 afișări
Imaginea articolului Ar putea oamenii locui pe Lună? Ce spun cercetătorii
Nici stea, nici planetă, Luna poate găzdui omenirea în viitor, cred experţii de la Universitatea din California, Los Angeles, conform unui nou studiu publicat zilele trecute. Peşterile şi gropile ar putea deveni noul „acasă”, în teorie. În plus, partea întunecată a Lunii este ferită de radiaţiile solare, raze cosmice dăunătoare şi micrometeoriţi, deci oamenii ar fi feriţi.
 
Circa 16 din cele 200 gropi provin probabil de la piroductele distruse (conductele naturale formate prin scurgerea lavei), iar temperatura este ca într-o zi obişnuită în Bruxelles sau Amsterdam: circa 17 grade Celsius.
 
„Oamenii au evoluat trăind în peşteri şi s-ar putea să ne întoarcem în peşteri când voi trăi pe Lună”, spune profesorul de ştiinţă David Paige de la UCLA. 
 
Totuşi, restul suprafaţei Lunii se „coace” la 126 grade Celsius pe timp de zi şi îngheaţă la circa -137 grade pe timp de noapte. 
 
În plus, o zi sau o noapte pe Lună este echivalentul a două săptămâni şi un pic pe Pământ, aşa că eforturile de cercetare ar fi dificile. 
 
Apoi, rămân multe semne de întrebare la care trebuie să (ne) răspundem: cum îşi pot asigura oamenii hrana pe Lună, dar oxigenul? Şi este vorba despre „a supravieţui” sau a „prospera”?
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici