Arad: DN7 şi centura municipiului, deblocate după cinci ore

Şoferii arădeni participanţi la mitingul de protest faţă de triplarea taxei auto au blocat, sâmbătă după-amiază, timp de cinci ore, două drumuri de legătură către Vama Nădlac.

17 afișări
Imaginea articolului Arad: DN7 şi centura municipiului, deblocate după cinci ore

Arad: DN7 şi centura municipiului, deblocate după cinci ore (Imagine:Mediafax Foto)

Traficul a fost reluat când manifestanţii au renunţat la acţiune după ce prefectul Gavril Popescu i-a asigurat că va transmite premierului toate doleanţele lor.

"Prefectul a transmis nemulţumirile noastre ministrului de Interne, chiar în faţa noastră, iar apoi ne-a cerut să facem un memoriu pe care îl va trimite premierului. Din păcate, Tăriceanu nu va mai fi premier până când va ajunge memoriul nostru la Bucureşti, deci totul a rămas în coadă de peşte", a declarat Constantin Gurilă, preşedintele Asociaţiei "Vox Populi" (Vocea Poporului), organizaţia care a iniţiat protestul.

Constantin Gurilă a declarat presei că manifestaţia de sâmbătă a scăpat de sub control şi că şoferii au blocat DN7 şi centura Aradului deşi acest lucru nu era prevăzut. Iniţiatorul protestului a spus că nu îi mai putea controla pe şoferi şi că acţiunea s-a transformat într-un "protest spontan popular".

Poliţia Rutieră Arad a decis, sâmbătă după-amiază, să devieze traficul, inclusiv cel de camioane, din Nădlac spre localitatea Turnu, de unde circulaţia era redirijată prin satul Variaşul Mic spre Arad, pe un drum comunal, din cauză că DN 7 şi centura Aradului erau blocate de şoferii protestatari.

După ce şirul de maşini a ajuns până aproape de Vama Nădlac, pentru a evita blocarea vămii, poliţiştii au decis să dirijeze traficul pe un drum judeţean spre Turnu, iar de acolo, pe un drum comunal, prin satul Variaşul Mic, iar apoi mai departe spre municipiul Arad. Din cauza numărului mare de TIR-uri şi autoturisme care au intrat în ţară prin Nădlac, traficul pe acest traseu s-a desfăşurat cu mare dificultate.

Totodată, la ieşirea din Arad spre localitatea Variaşul Mic au fost mobilizaţi poliţişti care au dirijat traficul pe aceeaşi rută, dar spre Vama Nădlac. În aceste condiţii, blocajul format de protestatari pe DN 7 şi pe centura municipiului Arad mai afecta traficul pe o distanţă de aproximativ şapte kilometri, în coloană fiind câteva mii de maşini blocate. Protestatarii cereau ca un reprezentant al autorităţilor locale să se deplaseze la faţa locului pentru a discuta cu ei.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, prefectul Gavril Popescu a spus că nu va merge la locul protestului pentru că nu are certitudinea că acest lucru va debloca situaţia.

Citeşte şi:

Sute de şoferi protestează faţă de triplarea taxei auto (Video)

Şoferii au blocat un pod spre Vama Borş, fiind întorşi din drum de poliţiştii de frontieră

Taxa auto a fost triplată luni, odată cu publicarea în MO

Vezi aici cât va fi taxa auto pentru maşinile rulate (Video)

Taxa auto se va tripla şi pentru maşinile noi Euro 4 cu motoare mai mari de 2 litri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici