Arad: Italianul împuşcat la vânătoare, confundat cu o vulpe

Cetăţeanul italian care a murit împuşcat în cap, luni seară, la o partidă de vânătoare organizată într-o pădure de lângă oraşul arădean Pecica, ar fi fost confundat cu o vulpe, cel care a tras fiind chiar preşedintele filialei municipiului Arad a AJVPS, Virgin Velin.

7 afișări
Imaginea articolului Arad: Italianul împuşcat la vânătoare, confundat cu o vulpe

Arad: Italianul împuşcat la vânătoare, confundat cu o vulpe

Velin a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că italianul nu a respectat locul în care trebuia să stea la pândă şi s-a deplasat circa două sute de metri.

"S-a aşezat întins într-o iarbă înaltă de aproximativ 40 de centimetri. Eu am auzit zgomote şi am tras, nimerindu-l direct în cap. Am crezut că a fost o vulpe. Am fost şocaţi cu toţii de accident, dar nu aveam cum să ştiu că italianul şi-a părăsit standul din care trebuia să vâneze, lucru total interzis", a declarat Velin.

El a explicat că vânătoarea a fost organizată legal, pentru fazani, iepuri şi vulpi, şi că la ea au participat doi cetăţeni italieni şi trei români. Cei doi italieni au venit în România în 1 noiembrie, special pentru vânătoare, şi au mai participat la patru partide în zilele precedente, fiind coordonaţi de preşedintele filialei municipale AJVPS Arad.

Poliţiştii spun că toate dovezile de până acum arată că a fost un accident.

"Italianul şi-a părăsit standul şi a fost împuşcat accidental, cu o carabină de calibru 30-06, marca Bowin", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Camelia Tuduce.

Un italian de 43 de ani care a participat, luni seară, la o partidă de vânătoare într-o pădure de lângă oraşul Pecica, a fost împuşcat mortal în cap de unul dintre vânători. Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad declarau, luni seară, că vânatoarea a fost organizată legal de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Arad şi că italianul a fost împuşcat accidental după ce a părăsit standul în care trebuia să stea şi s-a ascuns într-o tufă. Bărbatul a fost nimerit în cap de un glonţ şi a murit pe loc.

Tot luni seară, un agent de la Poliţia Rutieră care aştepta echipa de criminalişti pentru a o îndruma în pădure la locul unde italianul a fost împuşcat a fost accidentat pe şosea de un microbuz al cărui şofer se pare că era băut. Agentul are răni uşoare şi nu a necesitat spitalizarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici