Arad: Patru morţi şi doi răniţi într-un grav accident rutier

Patru persoane au murit şi alte două au fost rănite într-un accident produs miercuri dimineaţă, la ieşirea din localitatea arădeană Sâmbăteni, în care au fost implicate două autoturisme şi un autotren, eveniment care a determinat întreruperea traficului rutier pe DN7.

10 afișări
Imaginea articolului Arad: Patru morţi şi doi răniţi într-un grav accident rutier

Arad: Patru morţi şi doi răniţi într-un grav accident rutier

Potrivit primelor informaţii, în jurul orei 7:20, autotrenul, înmatriculat în Cehia şi care venea dinspre Arad, a intrat în depăşire într-o curbă, la intrarea în localitatea Sâmbăteni, lovind un autoturism Opel în care erau patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie, după care a prins sub cabină un al doilea autoturism, în care era un bărbat. Din cauza impactului, autotrenul a ajuns pe linia de tramvai care face legătura între municipiul Arad şi localitatea Ghioroc, iar marfa pe care o transporta a căzut pe şine, a declarat şeful Poliţiei Rutiere Arad, Adrian Lile.

Ca urmare a accidentului, toate cele patru persoane din Opel au murit. Şoferul autoturismului prins sub autotren a fost grav rănit, el fiind transportat la Spitalul Judeţean Arad. De asemenea, a suferit leziuni, mai puţin grave, conducătorul autotrenului, şi el fiind dus la aceeaşi unitate medicală.

Trei dintre cele patru persoane care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului produs miercuri dimineaţă în judeţul Arad erau angajaţi ai unităţii militare din Cetatea Aradului, respectiv în cadrul Batalionului Mix Româno-Ungar de Menţinere a Păcii.

Cele patru victimele au vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani, fiind vorba de trei bărbaţi şi o femeie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Batalionului din Cetatea Aradului, lct. Mihai Moneanu, cei trei bărbaţi erau angajaţi ai unităţii militare.

Moneanu a declarat că ei mergeau spre serviciu, în cetate, în momentul producerii accidentului.

Conform sursei citate, urmează să fie înştiinţate oficial şi familiile victimelor despre producerea accidentului.

În ceea ce priveşte cauzele producerii accidentului, poliţiştii nu ştiu încă dacă este vorba cu certitudine despre o depăşire neregulamentară în curbă sau dacă şoferul TIR-ului a adormit la volan.

În jurul orei 11,00, traficul a fost reluat parţial pe DN 7, în localitatea Sâmbăteni, respectiv pe o singură bandă a drumului. Circulaţia este totuşi îngreunată, pentru că o parte din marfa transportată de TIR s-a răsturnat pe şosea, fiind vorba de borcane cu gemuri, astfel că pe carosabil sunt cantităţi mari de sticlă spartă. De asemenea, carosabilul a fost acoperit şi de motorină şi ulei scurse de la TIR.

Circulaţia tramvaielor pe relaţia Arad-Ghioroc este, în continuare, blocată.

La faţa locului au ajuns poliţişti, pompieri şi mai multe echipaje de descarcerare. Pentru a evita producerea unei explozii, pompierii stropesc rezervorul de combustibil al autotrenului, spart în timpul accidentului.

Până la ora transmiterii ştirii, echipele de descarcerare reuşiseră să scoată din Opel două dintre victime.

Accidentul a determninat blocarea traficului pe ambele sensuri ale DN7, pe fiecare parte cozile de maşini ajungând la câţiva kilometri.

Poliţia Rutieră a deviat traficul pe ruta Ghiroc-Şiria-Arad.

De asemenea, a fost blocată şi circulaţia tramvaielor, mai multe mijloace de transport în comun aşteptând reluarea traficului, în timp ce călătorii au fost preluaţi de autobuze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici