Arad: Zeci de răniţi, în urma răsturnării unui autocar cu studenţi polonezi

Un autocar cu 47 de pasageri, toţi studenţi din Polonia, s-a răsturnat, în noaptea de joi spre vineri, pe DN 7, în judeţul Arad, 27 de persoane fiind transportate cu ambulanţe la spital, pentru îngrijiri.

17 afișări
Imaginea articolului Arad: Zeci de răniţi, în urma răsturnării unui autocar cu studenţi polonezi

Arad: Zeci de răniţi, în urma răsturnării unui autocar cu studenţi polonezi

Autocarul mergea spre frontieră, având ca destinaţie Polonia, după ce studenţii au participat la o şcoală de vară în Bulgaria. În localitatea arădeană Bârzava, şoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă, iar autocarul a ieşit de pe drum, a rupt un stâlp de iluminat şi s-a răsturnat pe gardul casei unei localnice.

Mai mult de jumătate dintre pasageri au suferit răni, nouă ambulanţe fiind trimise la faţa locului. 

"Au fost aduşi 27 pacienţi, care au rămas internaţi. Cinci au probleme mai mari, respectiv fracturi, iar unul dintre pacienţi a fost operat pentru o fractură deschisă de gambă. Toţi răniţii sunt în afara pericolului", a declarat corespopndentului MEDIAFAX dr. Monica Puticiu, şefa Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad.

Pentru a putea oferi îngrijiri medicale la timp tuturor răniţilor, conducerea spitalului a chemat de acasă mai mulţi medici şi asistenţi.

În ceea ce priveşte cauzele accidentului, poliţiştii spun că şoferul a avut viteză excesivă în curbă şi a pierdut controlul volanului.

În urma acidentului, circulaţia pe DN 7, în judeţul Arad, a fost blocată complet aproximativ două ore.

Pasagerii care nu au fost răniţi în urma accidentului au fost preluaţi de un alt autocar şi transportaţi la Arad, unde au fost cazaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici