Aradul şi mai multe localităţi învecinate, fără apă în urma unei avarii la magistrala principală

Municipiul Arad şi mai multe localităţi învecinate nu au fost alimentate cu apă, duminică dimineaţă, din cauza unei avarii la magistrala principală, care a explodat, reprezentanţii companiei de apă afirmând că situaţia a fost remediată după aproximativ opt ore.

427 afișări
Imaginea articolului Aradul şi mai multe localităţi învecinate, fără apă în urma unei avarii la magistrala principală

Aradul şi mai multe localităţi învecinate, fără apă în urma unei avarii la magistrala principală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit conducerii Companiei de Apă Arad, echipele de intervenţie s-au confruntat cu dificultăţi în găsirea locului unde s-a fisurat conducta, pentru că strada era inundată, astfel că mai întâi a fost evacuată apa de pe stradă, acţiune care a durat câteva ore.

După ce fisura a fost localizată, muncitorii au izolat provizoriu conducta, care urmează să fie înlocuită.

Directorul de producţie al Companiei de Apă, Radu Timofte, a precizat că furnizarea apei s-a reluat începând cu ora 13.00, însă în unele zone ale oraşului apa va ajunge la robinete o oră mai târziu, timp necesar pentru umplerea conductelor şi crearea presiunii.

Potrivit sursei citate, inclusiv strada pe care a avut loc avaria va fi realimentată, însă acolo vor mai apărea întreruperi în furnizarea apei pentru că echipele de intervenţie vor înlocui conducta.

Pagubele vor fi estimate de oficialii companiei în următoarele zile.

Spitalele din oraş nu au fost afectate de avarie, întrucât aveau rezerve de apă.

Reprezentanţii Primăriei Arad au precizat că nu au existat gospodării sau locuinţe inundate. Strada Renaşterii, unde a avut loc avaria, este în reabilitare, astfel că acolo existau săpături realizate în ultima vreme, iar şanţurile au permis acumularea apei şi prevenirea inundării gospodăriilor.

Avaria la reţeaua de distribuţie a apei a municipiului Arad a avut loc duminică, în jurul orei 5.00, când magistrala principală a explodat, într-un punct aflat pe strada Renaşterii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici