Arafat: 100 de cadre medico-sanitare şi studenţi, la congres în Olanda, din 2% pentru SMURD

O sută de cadre medico-sanitare şi studenţi români participă de vineri, în Olanda, la Congresul european de medicină de urgenţă, cheltuielile fiind acoperite din redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit către Fundaţia pentru SMURD, a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat Raed Arafat.

251 afișări
Imaginea articolului Arafat: 100 de cadre medico-sanitare şi studenţi, la congres în Olanda, din 2% pentru SMURD

Arafat: 100 de cadre medico-sanitare şi studenţi, la congres în Olanda, din 2% pentru SMURD (Imagine: Theodor Pană/Mediafax Foto)

"Vorbim de medici rezidenţi primari şi specialişti care lucrează în medicina de urgenţă, în special în UPU-SMURD. De asemenea, am trimis asistenţi medicali, paramedici şi studenţi. Este o echipă mare, dar şi Congresul european de medicină de urgenţă, organizat de Societatea Europeană de Medicină de Urgenţă, este foarte important. La eveniment participă peste o mie de medici din Europa şi America, iar medicii români sunt prezenţi cu numeroase lucrări", a precizat dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne şi fondator al Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD).

Arafat a subliniat că acest congres este al doilea la care participarea personalului din sistemul de urgenţă românesc este asigurată din sumele adunate prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit către Fundaţia pentru SMURD.

"Dorim ca medicii din sistemul de urgenţă să fie pregătiţi şi să participe la congrese internaţionale din banii colectaţi prin 2% pentru SMURD, şi nu prin sposorizări de la firme. Avem echipe bine pregătite, care pot participa la orice competiţie ştiinţifică internaţională", a adăugat secretarul de stat.

Echipa medicală din România participă la Congresul european de medicină de urgenţă, organizat la Amsterdam, până în 1 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici