Arafat: Cred că nu există niciun motiv pentru ca ministrul Sănătăţii să îşi dea demisia

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat că nu crede că există vreun motiv pentru ca ministrul Sănătăţii să îşi dea demisia în urma exploziei de la Maternitatea Giuleşti, precum şi că acest accident a fost politizat.

27 afișări
Imaginea articolului Arafat: Cred că nu există niciun motiv pentru ca ministrul Sănătăţii să îşi dea demisia

Arafat: Cred că nu există niciun motiv pentru ca ministrul Sănătăţii să îşi dea demisia (Imagine Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat dacă este de părere că ministrul Sănătăţii trebuie să-şi dea demisia după incidentul de la Maternitatea Giuleşti şi dacă i s-ar fi propus să îi ia locul, subsecretarul de stat a negat aceste informaţii.

"Eu sunt o persoană tehnică şi lucrez în ceea ce ştiu cel mai bine, şi anume medicina de urgenţă. Cred că nu există niciun motiv pentru ca ministrul Sănătăţii să îşi dea demisia. Din păcate, deşi nu am dorit acest lucru, cred că acest tragic accident a fost politizat", a mai declarat subsecretarul de stat.

Raed Arafat a spus că este momentul ca toată lumea să lase deoparte politica folosită nefericit într-un accident de acest fel şi să se concentreze pe evitarea unor astfel de situaţii şi, cu certitudine, pedepsirea celor care vor fi găsiţi vinovaţi de neglijenţă de către instanţele judecătoreşti.

"Cred că ar trebui să ne concentrăm pe evitarea unor astfel de situaţii şi pedepsirea celor care vor fi găsiţi vinovaţi de instanţele de judecată", a afirmat subsecretarul de stat.

Cinci bebeluşi au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc luni, la Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de la Parchetul Judecătoriei sectorului 6 Bucureşti de către Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică (SUPC) a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem" pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici