Arafat: Elicopterul SMURD pentru Regiunea Nord-Vest va fi operaţional la sfârşitul lunii iulie

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunţat, sâmbătă, că elicopterul SMURD care va deservi Regiunea Nord-Vest va deveni operaţional la sfârşitul lunii iulie, aparatul urmând să aibă baza la Zalău, dar să fie coordonat de SMURD Cluj, în colaborare cu SMURD Oradea.

246 afișări
Imaginea articolului Arafat: Elicopterul SMURD pentru Regiunea Nord-Vest va fi operaţional la sfârşitul lunii iulie

Arafat: Elicopterul SMURD pentru Regiunea Nord-Vest va fi operaţional la sfârşitul lunii iulie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Raed Arafat a declarat, sâmbătă, la aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea SMURD Cluj, că elicopterul pentru Regiunea Nord-Vest a costat 5,3 milioane de euro şi a fost cumpărat din fonduri europene.

”Sper ca elicopterul SMURD care va deservi Regiunea Nord-Vest, respectiv judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi o parte din Bistriţa-Năsăud, să îl pornim la sfârşitul lunii iulie. Va avea baza la Zalău, dar va fi coordonat de SMURD Cluj, în colaborare cu SMURD Oradea. Cu acest elicopter, încheiem o etapă de dezvoltare a serviciilor aeriene de salvare a SMURD. Elicopterul este cumpărat de Ministerul Sănătăţii prin fonduri europene şi a costat 5,3 milioane de euro, printr-o licitaţie. Este un elicopter de terapie intensivă complet dotat”, a spus Arafat, citat de corespondentul MEDIAFAX.

SMURD Cluj a fost înfiinţat la 1 iulie 1994, având, în primul an de funcţionare, 786 de intervenţii. În anul 2013, la SMURD Cluj au fost înregistrate 10.024 de intervenţii.

Raed Arafat a participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la ceremonia de aniversare a 20 de ani de la înfiinţarea SMURD Cluj. La manifestare au mai fost prezenţi, printre alţii, prefectul judeţului Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan, primarul Emil Boc, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Vakar Istvan, mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, Adela Golea, medic şef UPU-SMURD Cluj, Cristian Ursu, coordonator SMURD Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici