Arafat: Numărul de decese cauzate de traumatisme în rândul tinerilor este în creştere

Medici români din unităţile de primiri urgenţe, din secţiile de terapie intensivă şi de la ambulanţă participă, în premieră naţională, la un curs european de traumă, pe fondul creşterii numărului de decese cauzate de traumatisme în rândul tinerilor, a declarat luni secretarul de stat Raed Arafat.

189 afișări
Imaginea articolului Arafat: Numărul de decese cauzate de traumatisme în rândul tinerilor este în creştere

Arafat: Numărul de decese cauzate de traumatisme în rândul tinerilor este în creştere (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Cursul european de traumă, care se desfăşoară cu participarea Societăţii Europene de Medicină de Urgenţă, a Consiliului European de Resuscitare şi a Societăţii Europene de Anestezie Terapia Intensivă, va dura trei zile. La curs participă medici din spitale, respectiv din unităţile de primiri urgenţe, anestezie terapie intensivă şi de la ambulanţă. Este primul curs european de traumă care se desfăşoară în România, respectiv la Târgu Mureş", a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Secretarul de stat a precizat că acest curs este foarte important întrucât abordarea pacientului cu traumă este multidisciplinară şi trebuie făcută unitar la nivelul tuturor spitalelor din Europa.

"Toţi medicii trebuie să «vorbească aceeaşi limbă» în abordarea bolnavului cu traumă. Autorităţile sanitare europene sunt îngrijorate de numărul tot mai mare de traumatisme şi de decese cauzate de acestea în rândul tinerilor. Scopul acestui curs este acela de a dezvolta activitatea în echipă, mai ales la nivelul unităţii de primiri urgenţe, întrucât bolnavul cu traumatism trebuie tratat rapid de echipe multidisciplinare", a spus Raed Arafat.

Potrivit secretarului de stat, lectorii acestui curs sunt din Marea Britanie, Slovenia, Ungaria, iar medicii provin din spitale din Târgu Mureş, Cluj, Iaşi şi Bucureşti. La finalul cursului, medicii vor primi o diplomă recunoscută în orice spital din Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici