Răspunsul lui Raed Arafat la întrebarea care macină mii de părinţi: Şi-ar lăsa copilul la şcoală în condiţiile actuale?

Secretarul de stat Raed Arafat a spus la Digi 24, întrebat dacă şi-ar trimite copilul la şcoală, în cazul în care ar avea unul, că „cel mai probabil, da”, dar ştiind că există măsuri „luate bine şi clare”.

5221 afișări
Imaginea articolului Răspunsul lui Raed Arafat la întrebarea care macină mii de părinţi: Şi-ar lăsa copilul la şcoală în condiţiile actuale?

În opinia lui Arafat, felul în care se vor deschide şcolile trebuie să se clarifice „încă şi mai mult cred, să se înţeleagă”, însă cert este că vor fi fie cu elevii în şcoală, fie cu elevii împărţiţi între şcoală şi online.

În acelaşi timp, vor exista momente în care anumite şcoli se vor închide câteva zile, dacă apare un anumit număr de infectări.

Întrebat de moderator dacă ar avea un copil, l-ar trimite cu inima deschisă la şcoală, Arafat a răspuns: „Cel mai probabil da, dar ştiind că există măsuri care sunt luate bine şi clare, care vor proteja copilul cât mai mult posibil”.

Pe de altă parte, secretarul de stat a spus că ar impune anumite reguli şi în familii, mai ales acolo unde sunt persoane în vârstă: „regula este: copilul să nu interacţioneze direct cu bunicii, ceea ce nu va fi uşor. Pericolul real asupra copiilor este minimal. Pericolul este când se întorc acasă şi riscul este să se treacă (infecţia - n.r.) către bunici. De asta regulile din casă sunt foarte importante: spălarea, dezinfectarea şi contact cât mai controlat cu persoanele în vârstă”.

Raed Arafat a vorbit şi despre riscul asupra profesorilor, spunând că aceştia trebuie să ştie cum să se protejeze. Totodată, în opinia secretarului de stat, cadrele didactice ar trebui să primească şi ele măşti.

Întrebat care va fi situaţia acelor copii care sunt duşi la şcoală de către bunici, Arafat a răspuns: „Dacă merge bunicul să ia copilul, nu e nicio problemă, dar bunicul se poarte mască, să meargă cu copilul, îl ia de mână, când ajunge acasă se dezinfectează, nu duce mâna la faţă. Acestea sunt reguli de protecţie minime”.

Conform lui Arafat, purtatul măştii rămâne poate protecţia cea mai bună pe care poate să şi-o asigure o persoană care merge să ia copilul de la şcoală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici