Arestarea celor şapte persoane din lotul Cogealac, înlocuită cu obligaţia de a nu părăsi localitatea

Judecătoria Constanţa a admis marţi seară cererile privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi localitatea, formulate de avocaţii celor şapte persoane din Cogealac, între care primarul şi viceprimarul comunei, arestate preventiv în scandalul de la parcul eolian.

56 afișări
Imaginea articolului Arestarea celor şapte persoane din lotul Cogealac, înlocuită cu obligaţia de a nu părăsi localitatea

Arestarea celor şapte persoane din lotul Cogealac, înlocuită cu obligaţia de a nu părăsi localitatea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Astfel, instanţa a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru primarul comunei Cogealac, Hristu Cati, viceprimarul Mihai Dore, Ilie Coman, Daniel Cornea, Pavel Copilescu, Mitică Lenu şi Florin Barbu.

Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă şi a fost deja atacată de către procurori cu recurs la Tribunalul Constanţa.

Cele şapte persoane, alături de Nicolae Dore, fratele viceprimarului Mihai Dore, cercetat deja în libertate, au fost trimise în judecată, luni, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Potrivit procurorilor constănţeni, primarul comunei Cogealac, Hristu Cati, viceprimarul Mihai Dore şi fratele acestuia, Nicolae Dore, Ilie Coman, Daniel Cornea, Pavel Copilescu, Mitică Lenu şi Florian Barbu au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a liniştii publice.

De asemenea, în cazul primarului Hristu Cati procucorii au mai reţinut şi comiterea infracţiunii de ultraj (la poliţist) şi de instigare publică şi apologia infracţiunilor.

Dosarul a fost trimis pe rolul Judecătoriei Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici