Argeş: 130.000 USD, 49.000 lei, bijuterii şi un ceas de o sută de ani, furate dintr-o cutie de valori

Fiul bărbatului din Piteşti căruia i-au dispărut bani şi bijuterii dintr-o cutie de valori a unei bănci din municipiu spune că au fost furaţi 130.000 de dolari şi 49.000 de lei, precum şi bijuterii din aur şi un ceas vechi de o sută de ani.

270 afișări
Imaginea articolului Argeş: 130.000 USD, 49.000 lei, bijuterii şi un ceas de o sută de ani, furate dintr-o cutie de valori

Argeş: 130.000 USD, 49.000 lei, bijuterii şi un ceas de o sută de ani, furate dintr-o cutie de valori (Imagine: Shutterstock)

Potrivit lui Daniel Florea, tatăl său a constatat că din cutie lipseau toate bunurile, iar "Poliţia a luat amprente şi a sigiliat tot".

"La ora 11.00, când a fost acolo, erau banii, la ora 14.00, când a mers să depună înapoi ce luase din sumă, nu mai erau. Era căsuţa goală. Aş ruga pe toţi cei care au la banca respectivă bunuri să meargă să-şi verifice căsuţele, pentru că s-ar putea să fi fost mai multe sparte. Când s-a dus să pună înapoi banii pe care îi scosese mai devreme a constatat că nu mai sunt. M-a sunat şi mi-a zis.Au dispărut 130.000 de dolari, 49.000 de lei, aurul mamei şi un ceas al bunicului, vechi de o sută de ani. Ideea este că în buncărul respectiv nu avem acces decât noi şi persoane din bancă, ce nu pot deschide căsuţa decât cu cheia noastră. Buncărul e la subsol, trebuie să treci de paznicul de la poartă, de o uşă cu cartelă, o uşă care are şi aceea trei-patru chei. Poliţia a luat amprente şi a sigiliat tot", a declarat fiul păgubitului, Daniel Florea.

Fiica păgubitului, Mădălina Filip, a precizat, la rândul său, că în cutia de valori erau bunuri ale întregii familii, "bani munciţi cu greu".

"Nu înţelegem ce s-a întâmplat acolo, chiar nu ne putem da seama. Acolo, în cutia de valori din bancă, erau bunurile familiei. Sunt banii mei, ai fratelui meu, ai tatei, ai întregii familii. Sunt bani munciţi cu greu", a declarat tânăra.

Primele date ale anchetei arată că bunurile din cutia de valori bancară nu erau declarate şi nu erau asigurate.

Angajaţii băncii cu acces la cutiile de valori au fost audiaţi de către poliţiştii argeşeni, care spun că este pentru prima dată când se confruntă "cu o astfel de plângere".

"Au fost audiaţi angajaţii băncii respective, s-a făcut cercetare la faţa locului, s-au ridicat înregistrările video de pe camerele de supraveghere. Bărbatul din Piteşti reclamă că i-ar fi dispărut din cutia de valori mai multe sume de bani, un ceas din aur şi alte obiecte, tot din aur. Prejudiciul, după dânsul, este de cinci miliarde de lei vechi. Nu ne putem pronunţa, deocamdată, asupra veridicităţii faptelor. Luăm în calcul orice variantă, vom stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Este pentru prima data când ne confruntăm cu o astfel de plângere", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisarul şef Dănuţ Dinu.

Un piteştean a reclamat la Poliţie, vineri seară, dispariţia din cutia de valori depusă la o bancă din municipiu a unei sume de bani şi a unor bijudetii din aur, în valoare totală de 500.000 de lei, poliţiştii declanşând o anchetă în acest caz.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Argeş, în instituţia bancară în cauză sunt camere de supraveghere video, iar imaginile au fost ridicate pentru cercetări de către poliţişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici